GÜNDEM

Abbas Güçlü: Uzaktan eğitim 'kayıp kuşak' doğurabilir

Milliyet yazarı Abbas Güçlü, uzaktan eğitimde yaşanan aksaklıkların çocuklarda soğumaya sebebiyet verebileceğini bunun da "kayıp bir kuşak" doğmasına sebep olabileceğini kaydetti.

Abbas Güçlü: Uzaktan eğitim 'kayıp kuşak' doğurabilir

"Uzaktan eğitimin aşırı yoğunluk nedeniyle sürekli SOS verdiğini söyleyen" Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, öğetmenler, öğrenciler ve velilerin moral olarak çöktüğünü söyledi. Güçlü, çocukların yüz yüze eğitimden sonra uzaktan eğitimden de soğutulmaması gerektiğini söyledi ve " X, Y, Z kuşaklarına bir de kayıp kuşak eklenir ki bunun ülkeye maddi ve manevi maliyeti çok yüksek olur!.." diyerek uyarıda bulundu:

Twitter’da yaptığımız çok katılımlı ankette uzaktan eğitime duyulan güven ve memnuniyet oranı yerlerde sürünüyor. Yakın bir gelecekte bu tablo değişir mi? Bunu da zaman gösterecek. Umarız değişir yoksa sürekli kopmalar nedeniyle, yapılan tüm harcama ve emekler boşa gider. En kötüsü, eğitim ve okul anlamını yitirir ki bunu da aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz!.. Nasıl ki aşı çalışmalarında uzun uzadıya yan etkiler araştırılıyorsa, uzaktan eğitimin kazanımlarının yanı sıra yaratacağı olumsuz etkiler de enine boyuna araştırılmalıdır!.. Özetin özeti: Çocuklarımıza ve geleceklerine ne olur hak ettikleri önemi gösterelim. Kayıp kuşak, kayıp gelecek demektir!..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar