GÜNDEM

Abbas Güçlü: Herkese sınav hakkı fırsat eşitliği mi?

Milliyet yazarı Abbas Güçlü, bugünkü köşesinde "sınav hakkını" masaya yatırdı. "Herkese sınav hakkı tanıyarak, fırsat eşitliği sağladığımızı sanıyoruz" diyen Güçlü, "Örneğin kaplumbağa ile tavşanı aynı yarışta yarıştırıyor, sonra da bakın kazanan hep tavşan oluyor diyoruz!" dedi.

Abbas Güçlü: Herkese sınav hakkı fırsat eşitliği mi?

Milliyet yazarı Abbas Güçlü, bugün "Herkese sınav hakkı fırsat eşitliği mi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Sınav girdabını masaya yatıran Güçlü, "daha adil bir sistem" çağrısı yaparak şunları kaydetti:

"FIRSAT EŞİTLİĞİ BÖYLE SAĞLANMAZ"

Fen liseleri ile meslek liselerini aynı sınavda yarıştırıp, üstüne üstlük soruları da fen liselerine göre hazırlarsanız, bu sınavda, hak, hukuk, adalet, fırsat eşitliği var diyemezsiniz!

Yine aynı şekilde, tam gün eğitim yapan kolej öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflarda öğrenim gören ya da yarım gün eğitim yapan öğrencileri de aynı sınavda yarıştırıp, öğrencileri dershaneye yönlendirmekle fırsat eşitliği sağlanmaz!

"SON 50 YILIMIZ HEBA OLDU"

Farklı katsayı uygulamasının fırsat eşitliğine zarar verdiğini yıllarca tartıştık! Son beş yıldır yok?

Değişen ne oldu? İmam hatipler ve meslek liseleri yine en alt sırada! Çünkü yanlış olan katsayılar değil, sınavın içeriğiydi!..

Herkese en iyi eğitimi verme ve doğru yönlendirme yerine sınavla fırsat eşitliği sağlamaya çalıştık. Bu yüzden son 50 yılımız heba oldu desek yalan olmaz!..

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar