GÜNDEM

Abbas Güçlü, dil eğitiminde teknik sorunları yazdı: Ders kitapları, içerikler...

Milliyet yazarı Abbas Güçlü, okullardaki dil eğitiminin en temel sorunlarını yazdı.

Abbas Güçlü, dil eğitiminde teknik sorunları yazdı: Ders kitapları, içerikler...

Milliyet gazetesi yazarı Abbas Güçlü, bugünkü köşesinde "Neden İngilizce öğrenemiyoruz?" başlıklı bir yazı kaleme alarak okullardaki dil eğitiminin en temel sorunlarını yazdı:

Önce 8 yıllık kesintisiz temel eğitim deyip hazırlık sınıflarını kaldırdık, sonra da 4+4+4 adına Anadolu liselerinde yabancı dille eğitime son verdik!

5+1+3+3 sistemi hem kesintisiz 8 yıllık temel eğimden hem de 4+4+4’ten çok daha başarılıydı ama hâlâ bunu göremedik!

İmam hatip liselerinin orta bölümleri gibi Anadolu liseleri ile yabancı okulların orta bölümleri de yeniden açılmalıdır!

Yapılan yanlışı görmek için o dönemde, o okullardan mezun olanların dil seviyeleri ile bugünkü mezunları kıyaslamak yeter de artar!

Sınavla öğrenci alan okullar dışındaki diğer öğretim kurumlarında ise yabancı dil hep sorundu, sorun olmaya da devam ediyor.

Neden mi?..

Türkiye’de yabancı dil eğitimi geliştirilmek istenirse eğer, öncelikli olarak ele alınması gereken konu İngilizce ders kitabı meselesidir. Öğretmenlerin en çok yakındığı ve mutsuz olduğu konu bu. Gerçekten de İngilizce öğretmeninin hayali iyi bir ders kitabı okutmaktır...

Bu kitaplarda bilgi yok. Gramer bilgisi yok, kelime bilgisi yok. Öğretmen bu konularda çalışma yaptırmak için kitaptan ayrılmak zorunda ve ünitelerde belli bir düzen olmadığından genellikle bunu ne zaman yapması gerektiğini bilmiyor. Ders kitabı öğretmen için rehber konumunda olmalı...

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar