GÜNCEL

76 gazetecinin ilk toplu anı kitabı! TÜYAP'ta bir araya geliyorlar!

Usta gazeteciler yaşadıklarını ve tecrübelerini paylaştı, 76 gazetenin ilk toplu anı kitabı Yediveren Yayınları tarafından yayımlandı. Gazeteciler kitaplarını imzalamak için 10 Kasım günü TÜYAP'ta okuyucuları ile bir araya geliyor

76 gazetecinin ilk toplu anı kitabı! TÜYAP'ta bir araya geliyorlar!

UYGAD (Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği) gazetecilik mesleğine gönül vermiş, duayen gazetecilerin anılarını ve deneyimlerini, gelecek nesillere kazandırmak adına 'Önce biz yaşadık-Gazetecilerin Anıları'  adlı kitapta topladı.

Gazetecilerin habere ulaşma ile haberi okurla buluşturma sürecinde yaşadıkları, birbirinden ilginç ve heyecanlı maceraları, ilk kez toplu halde derlenmiş oldu.

Yediveren Yayınları tarafından yayımlanan kitapta, Türkiye’nin en önemli gazetecilerinin, birbirinden ilginç anıları yer alıyor. Merakla beklenen anı kitabında, 76 gazetecinin,birbirinden ilginç 120 anısı bulunuyor.



“YAŞANMIŞ ANILAR VE TECRÜBELER GELECEK KUŞAKLARA IŞIK TUTACAK”

UYGAD Genel Başkanı Mevlüt Yüksel,anı kitabı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) olarak, birçok meslektaşımızın ortak sorunu olan deneyim transferi ile yeni nesle ışık tutma konusundaki gereklilikleri,bu kitap projesiyle hayata geçirdik. Amacımız, uzun yıllar basın sektöründe hizmet vermiş gazeteci ve yazarlarımızın, birbirinden farklı anılarını bir araya getirerek, tecrübe aktarımına yardımcı olmak, yaşanmış anıların, unutulmadan kalıcı bir hale dönüşmesini sağlamaktı. Bunun için, haber peşinde koşan fedakar gazetecilerimizin yaşadıkları anıları, sizler için derledik. Bir haberin elde edilmesinde perde arkasında yaşanan süreçleri, bizzat o anıyı yaşayan arkadaşlarımızın dilinden okuyacaksınız. Çığ altında kalanlardan kurşunlananlara, apartmanlara tırmanıp ölümden dönenlere, kılık değiştirerek gizli takiplere kadar çok geniş bir yelpazede; onlarca gazetecimizin ilginç anıları,bu kitapta sizleri bekliyor." dedi.

GAZETECİLER PAZAR GÜNÜ TÜYAP’TA BİRARAYA GELİYOR

“Önce Biz Yaşadık-Gazetecilerin Anıları” adlı kitap ve yazarları, 38. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nda, 10 Kasım Pazar günü, saat 14.00’de, 12. Salon 402 numaralı Yediveren Yayınları standında okuyucu ile buluşacak. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar