GÜNDEM

65 yaş üzerine hizmet veren bankacıya ceza mı??

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs önlemleri kapsamında çok kritik bir karar aldı ve 65 yaş ve üzeri olanlar ile kronik hastalığı bulananların sokağa çıkması yasaklandı. Bu karar sonrası sokakta bulunan yaşlılar çirkin muamele ile karşılaştı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı da herkesi şaşkına çeviren bir olayı köşesine taşıdı.

65 yaş üzerine hizmet veren bankacıya ceza mı??

Habertürk yazarı Nagehan Alçı,  Konya’da bir banka şubesinde banka müdürü ve güvenlik görevlisi hakkında 65 yaş üzerindeki bir vatandaşı şube binasına aldıkları için Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın talimatıyla işlem başlatıldığını söyledi.

"65 yaş üzerindekilerin sokağa çıkmaları kısıtlandı kısıtlanmasına ama bunun denetimi emniyet görevlilerinde." diyen Alçı, sorumluluğun işlem yapan bankacıda olamayacağını ve o vatandaşın bankaya gelebilmesinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

65 yaş üzerine hizmet veren bankacıya ceza mı??

Korona tedbirleri birbirine girmiş durumda. Sokakta 65 yaş üzerinde gördüklerine terbiyesizce had bildirenlerden tutun, önce kolonyalanıp sonra omuz omuza semt pazarlarında alışveriş yapanlara kadar bu işin de cılkını çıkarmaya başladık.

Önceki gün Konya’da bir banka şubesinde banka müdürü ve güvenlik görevlisi hakkında 65 yaş üzerindeki bir vatandaşı şube binasına aldıkları için Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın talimatıyla işlem başlatıldı!

Buna ne denir bilemiyorum… 65 yaş üzerindekilerin sokağa çıkmaları kısıtlandı kısıtlanmasına ama bunun denetimi emniyet görevlilerinde. 65 yaş üzerine hizmet verilmesi suç kapsamına nasıl sokulabilir? O zaman her yerde kimlik mi gösterilecek? Yemekçiler yemek satamaz, marketteki kasiyerler işlem yapamaz bu mantığa göre!

O vatandaş bankaya kadar gelebilmişse “Sana hizmet vermiyorum” diyebilir mi bankacı? Ancak içerisi kalabalıksa boşalana kadar beklemesini söyleyebilir ki son iki gündür banka görevlileriyle konuştuğumda panikle birçok 65 yaş üzeri vatandaşın para çekmeye geldiklerini, bu soğuk havalarda şube kalabalık da olsa onları dışarıda bekletmeye kıyamadıklarını söylüyorlar.

Tabii soğukta beklemekten kalabalıkta beklemek çok daha riskli ancak herkesin bir anda tıp uzmanı olması imkansız…

Burada sorumluluk işlem yapan bankacıda olamaz. O vatandaşın bankaya kadar gelebilmesini sorgulamak gerekir…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar