GÜNDEM

4336 TL Ödeme İçin e-Devlet'e Girin! Bakanlık Ödemeler İçin Tarih Verdi mi?

Çeşitli destek paralarıyla ilgili ödeme tarihleri belli oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı da müjdeli haberi vermişti. Milyonlarca TL'lik bütçe ile ödenen bu destek parasından yararlanmak mümkün. 4336 TL kimlerin hesabına yatırılacak? e-Devlet destek parası sorgulama işlemi...

4336 TL Ödeme İçin e-Devlet'e Girin! Bakanlık Ödemeler İçin Tarih Verdi mi?

Bakanlıktan gelen her ay 4336 TL için harekete geçildi. 2023 yılına girmemizle beraber zamlı şekilde sosyal destek ödemeleri yapılıyor. Hal böyle iken güncel olarak yardım paraları hakkında konuşacağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, son açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Destek Parası Ne Zaman Ödenecek?

Her ayın 15'inden başlayarak 31'ine kadar olan süreçte evde bakım parası hesaplara yatırılıyor. Ancak süre konusunda net bir tarih paylaşılmamakta. Bu ay yani Mart ayında da benzer bir durum yaşanacak. Bu doğrultuda eğer sizler de evde bakım parasını ne zaman alacağınızı merak ediyorsanız bugünden itibaren hesabınızı kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

Evde Bakım Parası Kaç TL Oldu?

Evde bakım parası, Ocak 2023'ten itibaren 4336 TL'ye ulaştı. Dolayısıyla bu destek parasına erişim sağlamak ve hesaba yatıp yatmadığınızı öğrenmek için e-Devlet hesabınıza giriş yapmalısınız. e-Devlet şifresi olmayanlar, PTT'ye giderek şifre temin edebilir. TC kimliğinizle birlikte bu şifreyi kullanarak portala giriş sağlayınız. Sonrasında ise arama kısmı üzerinden ödemelerin hesabınıza geçip geçmediğinizi öğrenebiliyorsunuz.

Engelli Raporu Olanlara Ödeniyor

Evde bakım ödemeleri, günlük ihtiyacını karşılama konusunda sıkıntı çeken ve bu nedenle yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ödenmektedir. Engelli raporu olan bu vatandaşlar, başvuru yapmaları halinde evde bakım yardım parasından yararlanabilecekler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum