TV HABER

3N Medya'nın yeni kanalı TV100 ne zaman yayına başlıyor?

3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkitlioğlu, yeni haber kanalı TV100'ün, Nisan’ın ikinci yarısında yayın hayatına başlayacağını açıkladı.

3N Medya'nın yeni kanalı TV100 ne zaman yayına başlıyor?

İş adamı Necat Gülseven'in sahibi olduğu 3N Medya Grubu çatısı altında kurulan yeni haber kanalı TV100'ün hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Türkiye medyasındaki önemli bir boşluğu dolduracağı iddiasıyla yola çıkan kanalın Medya Grup Başkanlığı koltuğunda Murat Kelkitlioğlu otururken, Genel Yayın Yönetmenliği görevini Alican Değer üstleniyor. TV100'ün Program Müdürü ise Bülent Yılmaz...

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM içerisinde kurulan kanalın teknik çalışmaları ve personel alımları devam ederken, 3N Medya Grup Başkanı Murat Kelkitlioğlu TV100 ile ilgili merak edilenleri cevapladı.

Medyatava'nın özel haberine göre,  TV100'ün haber ağırlıklı bir kanal olacağını söyleyen Kelkitlioğlu "Yüzde 65’i haber, yüzde 35’i de life style işler olacak. Bugün haber kanalları içerisinde olmayan bir şey bu. Mesela Okan Bayülgen ismi var." ifadelerini kullandı.

Sabah haberlerini Murat Güloğlu'nun sunacağını söyleyen Kelkitlioğlu, Ana Haberin Emre Buga'ya emanet edildiğini belirtti.

İşte Kelkitlioğlu'nun merak edilen sorulara verdiği cevaplar:

Kültür sanat programı olacak mı?

O tarz programlarımız da olacak. Hatta yarışma programımız bile olacak. Tabii daha A-segmentteki programlar olacak bunlar. Magazin de olacak bizde.

Kimler olacak magazin kadrosunda?

Okan Bayülgen işte. En büyük isim Okan.

Genellikle show programlarıyla ekranda oldu Okan Bayülgen. Daha magazin ağırlıklı mı yapacak artık?

Onları da tartışıyoruz daha bitmedi. Biz diyoruz ki tamamen magazin ağırlıklı yap. Okan da bir tanesi tematik olsun diyor.

Tek bir program yapmayacak o halde?

Evet. Onları bile tartışıyoruz. Henüz netleşmedi birtakım şeyler hâlâ. Çok ciddi isimlerle görüştüğümüzü söyleyebilirim ama. Bu isimler de çok sıcak bakıyorlar bize. Prensip anlaşmasına vardığımız birçok isim var. Çok kaliteli isimler bunlar.

İsim vermiyorsunuz ama…

Henüz netlik kazanmadı. İşe başlarken çok sağlam başlayalım diyoruz. Çünkü iddialı geliyorsanız, o iddianın da altını doldurmak gerekiyor. O yüzden çok ciddi bakıyoruz işe. Bu ülkede televizyonculuk anlamında çok ciddi işlere imza atmış Alican Değer var biliyorsunuz genel yayın yönetmeni olarak.

Hafta sonları ne tarz programlar olacak kanalda?

Haber kanallarının hafta sonları çok boş geçiyor. Bizim hafta sonlarımız çok dolu olacak.

Peki dijitalin yükselişi sizi korkutuyor mu? Pek çok alanda klasik televizyonculuğu tehdit eder bir hale geldi dijital mecralar. Bu habere de yansıdı. Sizin bununla ilgili bir önleminiz ya da yeniliğiniz olacak mı?

Dijitalle beraber ilerleyerek aldık önlemimizi. İkisini bir arada yapacağız yani. Dijitalin çok önemli olduğuna fazlasıyla inanan bir gazeteciyim. O nedenle yeni televizyon kanalı kurma kararını aldığımız anda dijitalin de düğmesine bastık. Bizim en iddialı olacağımız alanlardan bir tanesi de dijital tarafımız olacak. Şu anda çok önemli bir kadro bunun çalışmasını yapıyor. TV100 olarak yayına başladığımız anda, paralelinde dijitalimizi de herkes imrenerek takip edecek. Dijitalden uzaklaşamayız. Her şey değil, ama bir dünya gerçeği.

Peki ne zaman izleyeceğiz TV100’ü?

Çok hızlı çalışıyoruz. Stüdyolarımız bitmek üzere.

Mecidiyeköy’de değil mi merkezi?

Evet. Profilo Alışveriş Merkezi’nin içerisinde.

Kurulum için ne kadarlık bir yatırım yapıldı?

Şu anda tam rakam vermem mümkün değil ama çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bir tane kamera alıyorsunuz mesela, 100 bin dolar civarında para ödüyorsunuz. Hazırlıklarımız hızlıca sürüyor. Çok ufak tefek şeyler kaldı. Özellikle editoryal kadro neredeyse tamamlandı.

Personel alımları devam ediyor mu?

Evet devam ediyor.

Kaç kişilik bir personel kadronuz olacak?

Programcılarımızla birlikte ilk etapta 150 kişi olacağız. Bizim en büyük özelliklerimizden biri şu ana kadar çalışmaya karar verdiğimiz arkadaşlarımızın neredeyse tamamının işsiz olması. Bu inanılmaz güzel bir şey. Bu açıdan da ciddi bir misyon yüklendiğimizi düşünüyorum. Bahsettiğimiz 150 kişilik kadro çok ciddi bir istihdam.

Peki ne zaman yayına başlıyor kanal?

Nisan’ın ikinci yarısında başlamayı düşünüyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum