GÜNDEM

30 Nisan'a Kadar Başvuru Yapanlar Afdan Yararlanacak! Prim Borcu Olanlara Af Çıktı!

Genel Sağlık Sigortası primleriyle ilgili alınan karar dikkat çekti. GSS prim borcu olanlar için af çıktı. Genel Sağlık Sigortası'nda hem işletmeler hem de bireylerin ödediği tutarlar için Nisan ayı bitene kadar başvuru süreniz bulunuyor. Sigorta prim borçlarında yapılandırma işleminde bulunulacak.

30 Nisan'a Kadar Başvuru Yapanlar Afdan Yararlanacak! Prim Borcu Olanlara Af Çıktı!

Devletin seçim öncesinde sağladığı pek çok imkan duyuruluyor. EYT'nin Meclis'ten geçmesi de buna örnek olarak gösteriliyor. EYT düzenlemesi, milyonlarca vatandaşın emekli olmasına ön ayak oldu. Üstelik sigorta primi yetmeyenler de çeşitli işlemler üzerinden emeklilik süreçlerini hızlandırabileceklerini keşfetti. Şimdi ise GSS borcuyla ilgili hamle yapıldı.

GSS Borcu Olanlara SGK'dan Af!

GSS borcunuzun yapılandırılması konusunda önemli bir adım atılacak. Sizler de bu sayede hem prim borçlarınızı ödeyebilecek hem de sigorta prim affından yararlanabileceksiniz. Taksitlendirme imkanı da sağlanacağı belirtildi.

30 Nisan 2023'e Kadar Başvurun!

12, 24, 48 ve 60 ay gibi taksitlendirme imkanı ile dikkatleri üzerine çeken SGK, bu sayede GSS prim borçlarınızı ödeme konusunda kolaylık sağlayacak. Şimdilik başvuruların 30 Nisan 2023'e kadar geçerliliğini koruduğu biliniyor. Nisan ayından sonra başvuru yapanlar için yapılacak değerlendirime daha farklı olacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar