KULİS

3 yıllık macera sona eriyor! AMK kepenk kapatıyor

3 yıl önce günlük olarak yayımlanmaya başlayan gazetenin yayın hayatına son veriliyor.

3 yıllık macera sona eriyor! AMK kepenk kapatıyor

3 yıl önce günlük olarak yayımlanmaya başlayan gazetenin yayın hayatına son veriliyor.

İlk sayısı 9 Haziran 2012 tarihinde yayın hayatına başlayan ve Sözcü Grubu'nun çıkardığı AMK Spor (Açık Mert Korkusuz) gazetesi, Haziran sonu itibariyle kapanıyor.

Yayınlandığı günden bu yana ismiyle ilgili tartışmalar ve kadrosundaki değişikliklerle gündeme gelen AMK Spor; futbol, basketbol, voleybol gibi sporlara ilişkin haberlere yer vermekteydi.

AMK Spor, yayın hayatına bundan böyle internet gazetesi olarak devam edecek.

KURULDUĞU GÜNDEN BERİ ÇOK SES GETİRMİŞTİ

AMK, gazetesi yayınlanmaya başladığında çok ses getirmiş, isminin bir küfrün kısaltması olması yüzünden tepki çekmişti.

Milliyet yazarı Mehveş Evin, AMK'nın, "Zorlama olması bir yana, çok aşağılık bir isim." yazmış ve hayli sert bir ifade ile tamamlamıştı yazısını: "Bu durumda “AMK Sözcü” denirse kimse alınmasın."

t24 yazarı Hakan Aksay ise köşesinde "Aslında kastettiklerini “Açık” söylemedikleri, bu konuda “Mert” davranmadıkları, yasa ve tepkilerden de “Korktukları” için, bu üç kelimenin de hakkını veremiyorlar." demiş ve eklemişti: "Kim bilir, daha ne gibi medya adları duyacağız!.. Ve kim bilir, daha ne rezillikler göreceğiz!.."

Zaman gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı ise her hafta pazartesi günü köşesinde yayımladığı haftalık gazete tiraj raporlarında AMK'nın adının üstünü çizerek tepki vermişti.

ÇOK OKUNANLAR