GÜNDEM

27 Mayıs Ruhu 15 Temmuz Gecesi Gömüldü

Sabah yazarı Burhanettin Duran, Yassıada'nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılmasına ilişkin kaleme aldığı yazısında 27 Mayıs ruhunun 15 Temmuz gecesi tarihe gömüldüğünü belirtti.

27 Mayıs Ruhu 15 Temmuz Gecesi Gömüldü

Yarın önemli bir adım atılacak ve 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden açılacak.

Konuyu köşesine taşıyan Burhanettin Duran, 27 Mayıs ruhunun 15 Temmuz gecesi tarihe gömüldüğünü belirtti. 

İşte o yazı:

27 Mayıs Ruhu 15 Temmuz Gecesi Gömüldü Erdoğan, İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığından 15 Temmuz 2016 gecesine yürüdüğü zorlu yolda önce zindanları, 28 Şubat sürecini, sonra siyaset yasağını, sonra 2007 e-muhtırasını, sonra 2008 kapatma davasını, sonra 2013 yargı darbelerini, en son da 15 Temmuz darbe girişimini aştı.

Farklı yüzlerle üzerine gelen vesayeti hep sandığa giderek adım adım geriletti. Cumhurbaşkanlığı sistemi ile de askeri sivil siyasetin tam denetimine soktu. CHP'nin darbe imaları ile sandık dışı seçeneklerden ümidi kesmediği anlaşılan bugünlerde Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışı dosta düşmana ders olsun. Bu millet, 15 Temmuz gecesinde Erdoğan'ın çağrısına cevaben göğsünü silahlara, bombalara siper ederek 27 Mayıs'ın habis ruhunu toprağa gömdü.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar