GÜNDEM

22 Yaş ve Altına Bu Destek Sağlanacak! Çocuğu Olanlar Hemen Başvuru Yapma Hakkına Sahip!

22 yaş altında olanlar ve çocuk sahipleri bu destek başvurusunu kaçırmasın. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bizzat sosyal medya hesabı üzerinden bilgi verdi. Bakan Derya Yanık, yardım için nasıl başvuru yapılacağını da duyurdu.

22 Yaş ve Altına Bu  Destek Sağlanacak! Çocuğu Olanlar Hemen Başvuru Yapma Hakkına Sahip!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapmış olduğu açıklama ile müjdeyi verdi. 22 yaş ve altına sağlanacak olan destek için başvuruların başladığı belirtiliyor. Hanelerde desteklerin verilmesi adına iki farklı başvuru yöntemi mevcut.

Cihaz Yardımında Bulunulacak!

Hastalığı bulunan 22 yaş altı vatandaşlara glikoz ölçüm cihazı yardımında bulunulacak. Bu yardımdan faydalanmak istersenz iki başvuru yönteminden birini tercih edebilirsiniz. Bakan Derya Yanık ise açıklamasında

”Glikoz Ölçüm Cihazı Yardımımızı 0-22 yaş aralığındaki vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Destekten faydalanmak isteyen hanelerimiz, AFAD Kriz Yönetim Merkezleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza başvuru yapabilirler.” dedi.

Bakanlık Destek Sağlıyor!

Bakanlık hem nakdi açıdan hem de cihaz gibi önemli araç gereçler konusunda desteğini sağlamaktadır. Başvuruların yanı sıra uygun görüldüğü vakit 22 yaş altına gerekli cihaz yardımı verilecektir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar