GÜNDEM

2023 Ramazan Ayında Et Fiyatları Zamlanmayacak! Kıyma ve Kuşbaşı Fiyatları Sabit Kalıyor!

Kırmızı et fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri açıklandı. Ramazan ayı boyunca fiyatların sabit tutulacağı öğrenildi. Peki 2023 Ramazan'da kuşbaşı ile kıymanın kilosu kaç TL'den satılacak? Et ve Süt Kurumu kırmızı et fiyatlarını duyurdu.

2023 Ramazan Ayında Et Fiyatları Zamlanmayacak! Kıyma ve Kuşbaşı Fiyatları Sabit Kalıyor!

Kuşbaşı ve kıyma fiyatlarına gelen son zamlarla birlikte yeni fiyat artışı yaşanacak mı merak ediliyordu. Konuyla ilgiil Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan'dan açıklama geldi. Ramazan ayı süresince herhangi bir zam yapılmayacağı ve fiyatların sabit tutulacağı öğrenildi.

Et Fiyatları Dengelenecek

Kayhan, yaptığı açıklamada et fiyatlarının nasıl dengeleneceğine yönelik bilgi de verdi:

"Ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyük baş hayvan alım sözleşmesi imzaladık. Bunlar ramazan ayı boyunca giriş yapacak ve biz bunu piyasaya arz etmek suretiyle piyasada oluşan fiyatları dengeleyeceğiz."

Kuşbaşı ve Kıyma Kaç TL?

Mart ayından Nisan ayının Ramazan bitimine kadar kuşbaşının kilosu 150 TL ve kıymanın ise 140 TL'den satılacak. Tarım Kredi marketlerinin raflarından kırmızı et satın alabileceksiniz. Et ve Süt Kurumu, konuyla ilgili detayları paylaştı. Kurum ve Tarım Kredi marketleri arasındaki protokol neticesinde yalnızca %6'lık iskonto uygulandığı ve o iskontonun da lojistik ile sunum hizmetlerine gittiği belirtildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar