GÜNDEM

2023 Asgari Ücret İçin Bakandan Ara Zam Açıklaması! 8506 TL Maaşa Yüzde Kaç Zam Gelecek?

2023 yılı Mart veya Nisan ayında asgari ücret zammı gelecek mi? 8506 TL net ücrete yüzde kaç zam geleceği soruluyor. Milyonlarca çalışanın maaşı artacak mı? İşte merak edilen soruya dair detaylar yazımızda...

2023 Asgari Ücret İçin Bakandan Ara Zam Açıklaması! 8506 TL Maaşa Yüzde Kaç Zam Gelecek?

Yakın zaman önce emekli maaş ve ikramiyeye zam açıklaması gelmişti. Bu konuda düzenlemelerin devam ettiği duyuruldu. Şimdi ise 2023 yılında asgari ücrete ara zam gelecek mi soruluyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklaması dikkat çekti. Milyonlarca çalışan, bekledikleri zamma kavuşacak mı?

Asgari Maaş Artıyor mu?

Asgari ücrete yapılacağı tahmin edilen zamma ilişkin bakanlık açıklamasında, henüz böyle bir düşüncenin olmadığı belirtildi. Merakla beklenen ara zam için karar verilmiş değil. Yani maaş artışı şu an için hükümetin ve bakanlığın gündeminde bulunmuyor.

Temmuz Ayında Düşünülebilir!

Öte yandan daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan da gerektiği takdirde asgari ücrette maaş artışına gidilebileceğini ifade etmişti. Şu an için yeni bir zam gereği görülmediğinden maaşlarda artışa gidilmemiş olabilir. Alım gücü düşmeye devam eder ve bu durum çalışanları etkiler ise hükümetten yeni bir zam adımı gelebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar