GÜNDEM

2004 MGK kararları neden uygulanmadı? Resul Tosun, hakkında yapılan haberlere cevap verdi

Star yazarı Resul Tosun, geçtiğimiz günlerde çıktığı bir televizyon programında 2004 MGK kararları ile ilgili konuşmuş ve linç yemişti. Tosun bugünkü yazısında bu lince cevap verdi.

2004 MGK kararları neden uygulanmadı? Resul Tosun, hakkında yapılan haberlere cevap verdi

2004 MGK kararları, birçok açıdan çok önemli bir konu. Krarların FETÖ ile mücadeleyi öngörmesi, uygulanmaması ve tartışmalara neden olması bakımından yıllardır dillerden düşmeyen bir konu. 

Geçtiğimiz gün de Resul Tosun, çıktığı bir programda bu konuya değinmişti. Bunun üzerine birçok haber sitesi ve sosyal medya kullanıcısı "Resul Tosun'dan 16 yıllık FETÖ itirafı" şeklinde algı oluşturdular.

Tosun ise bugünkü köşe yazısında bu lince karşı cevap verdi ve MGK kararlarının neden uygulanmadığının zaten bilinen bir şey olduğunun altını çizdi.

İşte Resul Tosun'un yazısı:

Muhafazakâr camiaya önyargılı olan medya, benim 26 Ağustos Çarşamba akşamı Haber Global kanalında katıldığım programda, ‘2004 MGK kararlarını sumen altı ettik.’ ifademi sanki ilk defa söylüyormuşum gibi ‘ağzından kaçırdı’, ‘16 sene sonra itiraf’ gibi manşetlerle tam mal bulmuş mağribi misali haber yaptı.

Haber yapan medya organlarına baktım hiçbiri sözün devamını yayınlamamışlar. İşlerine gelmemiş.

Ben 2004 MGK kararlarının uygulanmadığını münasebet düştükçe her programda söyledim. Kaldı ki dönemin başbakan müsteşarı bunu yayınladığı kitapta da açıkça yazdı. Yani ortada ağızdan kaçırma ya da itiraf diye bir şey yok.

28 Şubat sürecinin destekçisi kesim yeri geldikçe bunu hatırlatıp iktidarın FETÖ’ye destek verdiğine bu kararların uygulanmamasını delil olarak gösteriyor.

Evet, hükümet o kararları uygulamadı çünkü tavsiye kararı olduğu için uygulama zorunluluğu yoktu ama asıl sebep MGK’daki asker üyelerin dindarlara bakışıdır. 

Yazının devamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar