RÖPORTAJ

1999 yılının Bayındırlık Bakanı Koray Aydın Saygı Öztürk'e konuştu

1999 yılında Bayındırlık Bakanı olan Koray Aydın, Sözcü'den Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada "İzmir’i, Marmara depremiyle karşılaştırmak trajikomiktir" ifadelerini kullandı.

1999 yılının Bayındırlık Bakanı Koray Aydın Saygı Öztürk'e konuştu

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda oturan İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, İzmir depreminin ardından Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuştu. İzmir depremiyle, Marmara Depremi'ni karşılaştıranlara kızan Aydın şunları söyledi:

Koray Aydın, 17 Ağustos 1999 depreminin “Asrın Felaketi” olduğunu belirtiyor ve “17 Ağustos Marmara ve 12 Kasım Düzce depremlerinde tam 376 bin konut ve işyeri hasar gördü. Resmi kayıtlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti, 23 bin 780 kişi de yaralandı. İktidar ve yandaşlarının her deprem olduğunda geriye dönük Marmara Depremi'nde yapılanları karalamaları bu devlete ve bu millete yapılan büyük bir haksızlıktır. Biz kimseyi aç ve açıkta bırakmadık” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın “Geçmişte bu ülkenin Başbakanı Ankara'dan Sakarya'ya gitmek için günlerce beklemişti” sözlerini Aydın şöyle yorumladı: “Bu haksızlıktır, vicdansızlıktır ve insafsızlıktır. Ne yazık ki AK Parti devleti kötülemeyi alışkanlık haline getirdi. Oktay'ın sözlerinin de devlet ciddiyetiyle bağdaşır bir yanı yok.”

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar