GÜNDEM

18 Yaş Üstüne 35 Bin TL'den 100 Bin TL'ye Kadar Destek! Bakanlık Başvuru Bilgilerini Verdi!

18 yaş üstündeyseniz bu fırsatı kaçırmak istemeyebilirsiniz. 35 bin TL'den başlayan destek ödemeleri başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın program kapsamında 100 bin TL'ye kadar ödeme yaptığı biliniyor. İşte başvuru nasıl yapılır ve hangi şartlar aranıyor sorusunun yanıtı...

18 Yaş Üstüne 35 Bin TL'den 100 Bin TL'ye Kadar Destek! Bakanlık Başvuru Bilgilerini Verdi!

18 yaş üstünde olanların başvuru yapabileceği destek ödemesine ilişkin detaylar paylaşılıyor. 35 bin TL'den başlayan yardım ödemesinde, Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı için geri sayım başladı.

Evini Onarmak İsteyenlere Yardım!

Tadilat ve onarım işleri için devletten yardım ödemesi alabilirsiniz. Bu sayede karşılıksız bir şekilde hane onarımında bu parayı kullanabiliyorsunuz. Aranan şartları karşıladığınız takdirde sizler de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek paketi için başvurunuzu yapabilirsiniz.

Şartlar Nedir?

18 yaş şartının yanı sıra, hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekiyor. Dolayısıyla gelir şartı yaş ile birlikte kritik öneme sahip. Yaşlı, engelli, tek ebeveynli aile ve dul olma şartlarından en az birini karşılamak. Son olarak ise tadilat veya onarım yapılacak olan evin tam hisseli tapusuna sahip olmalısınız.

Başvuru Nereye Yapılacak?

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı için başvurular açıldı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gerekli başvurunuzu iletebilirsiniz. Yapılan inceleme sonucunda sizlere dönüş sağlanacak ve karşılıksız 35 bin TL ila 100 bin TL arasındaki destekten faydalanıp faydalanamayacağınız belli olacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar