GÜNDEM

174 Bin Çocuk Faydalanıyor: Nisan 2023 SED Ödemeleri Ne Zaman Verilecek?

Sosyal ve Ekonomik Destek paralarının Nisan ayının kaçında ödeneceği soruldu. 174 bin çocuğun aktif olarak yararlandığı belirtildi ve Nisan 2023 için geri sayım başladı. Mart ayı ödemeleri tamamlanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan son açıklama...

174 Bin Çocuk Faydalanıyor: Nisan 2023 SED Ödemeleri Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamış olduğu veriler doğrultusunda 174 bin çocuğun faydalandığı SED ödemeleri, Nisan ayında hangi gün ödenecek? Mart ayı ödemelerinin tamamlandığı belirtilmekte. Düzenli olarak ödenen bu yardım parasının, okumakta olan çocukların sosyal ve ekonomik anlamda daha iyi konumda olmasını sağladığını belirtelim.

SED Ödemeleri Nisan'ın Kaçında Ödenecek?

Her ayın 15'inden sonra ödenen SED paralarının Nisan ayında da benzer takvimde ödeneceği vurgulanıyor. Dolayısıyla henüz net bir tarih verilmese dahi Nisan ayının ikinci haftasından sonra işlem sağlanabileceği gelen bilgiler arasında.

Kaç TL SED Ödemesi Yapılıyor?

Esasında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin miktarı çocuğun eğitim durumuna göre değişkenlik gösterebilmekte. En düşük 2059,99 TL ödenirken en yüksek ise 3708 TL ödenmektedir. Yükseköğretimde okuyan bir bireyin alacağı ödeme okul öncesinde olan bir çocuğa göre daha fazladır.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar