RÖPORTAJ

17 yıl Gülen grubunda çalıştı 'Maceracı' bakın cemaat için neler dedi?

'Maceracı' isimli pogramla ünlenen ve 17 yıl Gülen grubunda çalışan Murat Yeni, Zaman gazetesine 'paralel yapıyı' anlattı.

17 yıl Gülen grubunda çalıştı 'Maceracı' bakın cemaat için neler dedi?

Murat Yeni, "Dershanelerin kapatılması sürecinde Hizmet'in gerçek Hizmet olmadığını anladım. Paralel yapı, Türkiye Cumhuriyetime karsı bir yapı... Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil." dedi.

Samanyolu Televizyonu'nda"Maceracı" isimli program yapan ve 17 yıl Fetullah Gülen grubunda bulunan Murat Yeni, paralel devlet yapılanmasını kayyuma devredilen Zaman'a anlattı.

Ali Değermenci'ye röportaj veren Yeni'nin açıklamaları, manşetten "Mesele Erdoğan değil Türkiye cumhuriyeti" başlığıyla yer aldı. işte "Darbe girişimi başarılı olsa Türkiye 50 yıl geriye giderdi." diyen Yeni'nin çarpıcı açıklamaları:

ÜMMETİ PARÇALADI

Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir yapı… Bu Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu mesele devlete yönelik bir mesele. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dediği bir şey var ya: Ümmeti parçaladı… Bu hareket ümmeti parçaladı.



EN ÇOK TWEET ATANLAR HOLLANDA'DA, AMERİKA'DA, BELÇİKA'DA

Bunu kontrol eden yapı kırmızı çizginin üzerindeki mekanizma. Yani üst tarafı şekillendiren mekanizma. Kesinlikle niyetleri halis değil. Çünkü niyetleri halis olsa kaçmazlar. Ne kaçıyorsun kardeşim. Konuşup kaçıyorsun. Buradaki insanları gaza getirip hapse tıktırıyorsun. En çok tweet atanlar nerede; Hollanda'da, Amerika'da, Belçika'da... Madem bu kadar delikanlısın gelsene memleketine. Ben buradan aleni söylüyorum, devletimle ilgili, devletin düzenini bozmakla ilgili en ufak bir dahlim varsa buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Kendi adıma suç duyurusunda bulunuyorum. Sende neden o delikanlılık yok.

Dershane sürecinin hemen arkasından 17-25 Aralık darbe süreci geldi. Bu olaylar esnasında Hizmet Twitter ile tanıştı. Daha öncesinde Twitter yasaktı. Televizyon bile cemaatin içinde yasaktı. Sosyal medya aracılığı ile nefret oluşturuldu. Bunların hepsi ayarlanmıştı.

TWİTTER'DAN HESAP AÇILMASI TALİMATI GELDİ

 

Gülen Hareketine yönelik sorgulama başlayınca bu sefer ses kayıtları servis edildi. Her şey kademe kademe planlandı ve sunuldu. Tvvitter süreci ile Hizmet, Hizmet olmaktan çıktı. Twitter'dan hesap açılması talimatı geldi. Tepki göstermemizi istediler. Biz duadan başka bir şey bilmezken mobil bedduaya başladık... Bu süreçte aileler arasında gerilimler başladı. Aileler bölündü. 

KİM BUNLAR NE İÇİN ÇALIŞIRLAR?

Mehmet Baransu, Emre Uslu, Gültekin Avcı'lar çıktı ortalığa. Kim bunlar, ne için çalışırlar? Hizmet'in tabanı ile konuşuyorum, herkes bu adamlardan sosyal medyadaki yazışmalardan çok ciddi rahatsız. Bize ne olur bu insanlara söyleyin, böyle şeyler yazmasınlar, diyorlardı.

BÜLENT KENEŞ'İN İÇİNDE OLDUĞU HİZMET

Ya düşünebiliyor musunuz, Mehmet Baransu'nun içinde olduğu bir Hizmet. Emre Uslu'nun içinde olduğu bir Hizmet. Bana söyleyin Allah aşkına. Bülent Keneş'in içinde olduğu bir Hizmet… Bu nasıl bir iş, buradan nasıl bir değer çıkartırsınız? Orada sıradan çalışan bir öğretmenin bir ablanın Paralel olma şansı yok. Bunu herkes biliyor. Ama öyle bir kurgu yaptılar ki insanlar Paralellikten gurur duydular… Algı ile Paralel olmanın iyi bir şey olduğu insanlara empoze edildi.

Sayın Cumhurbaşkanı Paralel diyor. Ben niye üzerime alınayım ki? Sen devleti ele geçirmeye mi çalışıyorsun? Sen devlet içerisinde bir sistem mi kurmaya çalışıyorsun? Sen birtakım devletlerin himayesinde mi bu işi yapıyorsun? Sen Haşhaşi misin? Sen niye üzerine alınıyorsun ki?.. Paralellik Hizmet'in üzerine yapıştırıldı. Ama Hizmet camiası Paralel'dir demedi ki Sayın Cumhurbaşkanı. 'Paralel Yapı' dedi.

FAKİR OLANLAR BİATÇI, ZEKİ OLANLAR ÖZEL GÖREVLER İÇİN YETİŞTİRİLDİ

Hizmet kurumları ücrete tabidir. Hizmet içine girmek için burs almanız gerekir. Bu insanlar özel seçildi. Parasız olanları ve hem de zeki olması gerekir. Ben çok iyi biri olabilirim. Ama zeki değilim. Beni alır iki yıllık okulu bitiririm ama beni kurumlara koyar. Bunlar biatçıdır. Biatçıların akıllı olmalarına gerek yok. Sadece verilen emirlere uyan ihtiyaç sahipleri alınır. Varoşunun, köy çocukları alınır.

Hem zeki hem de ihtiyaç sahibi isem beni alırlar, farklı bir eğitimden geçirirler. Bunları biz bilmeyiz. Bu çocuklar okuduktan sonra nerededirler? Nerede görev yapmaktadırlar? Ben çok sorguladım, bu zeki çocuklar nerde, diye kılıf şu: Onları yurt dışına yolluyoruz… Buna da hicret derler. Nerede kim için görev yaparlar bilinmez… İnanılmaz girift bir yapı var. Bu nasıl bir sistemdir anlamak imkansızdır. Kesinlikle bu sistem bizim insanımızın düşüneceği bir sitem değildir. Bu sistemi bu insanlar kurgulayamazlar. Benim milletim açıktır, benim milletim sır saklayamaz. Bu kadar kapalı asla olamaz.

İSRAİL'DE OKUL AÇMADILAR ÇÜNKÜ DEŞİFRE OLURLARDI

Bu hareketin içindekilerin yüzde 80'i saf ve temiz niyetli insanlar. Buradan çıkarsam ölürüm, diyen insanlar. Diğer yüzde 20'si ise başka ülkelere çalışabilecek insanlar. Bizim ülkemizi sevmeyen, bölmeye çalışan ülkeler var. Amerika, İsrail, Almanya, Fransa, İngiltere. Bunların hepsi bu işin içinde rol oynadığına inanıyorum. Her yerde bir okul her yerde bir yapı var. O ülkelerdeki üst düzey bürokratların çocukları bu okullarda okumuyor mu? Bakın her yerde okullar var, her ülkede okulları var. Ama İsrail'de okulları yok. Olsaydı her şey aleni olarak ortaya çıkardı. Bilerek İsrail'de okul açmadılar. Çünkü birlikte çalışıyorlar.

ÇOK OKUNANLAR