GÜNDEM

15 Temmuz'da medyanın tutumu panelde ele alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD) ve Altındağ Belediyesi tarafından "15 Temmuz'da Medya" paneli düzenledi.

15 Temmuz'da medyanın tutumu panelde ele alındı

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde düzenlenen, 15 Temmuz akşamında ulusal ve Anadolu medyasının tutumunun ele alındığı panele Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun mesaj gönderirken, gazeteciler Emin Pazarcı, Mehmet Acet, Zafer Şahin, Hacı Yakışıklı ve Agil Alesger konuşmacı olarak katıldı.

Altun, panele gönderdiği yazılı mesajında, 15 Temmuz 2016'da FETÖ eliyle gerçekleştirilen darbe görünümlü işgal girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türk Devleti ve milletinin tam bir seferberlik içinde destansı bir mücadele sergilediğini vurguladı.

O gece cesaretle bezenmiş nice kahramanlıkla ihanete geçit verilmediğinin altını çizen Altun, "Vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaktan hiçbir şartta geri durmayacağımızı dosta düşmana gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı üzere, 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacak, 15 Temmuz ruhunu hep diri tutacağız." ifadelerini kullandı.

Altun, 15 Temmuz'da darbenin de direnişin de mecralarından birinin hiç kuşkusuz medya olduğunu belirterek, darbecilerin medya kurumlarını ele geçirmeye çalıştığını, daha önceki darbelerde olduğu gibi medya aracılığıyla kamuoyunu yönlendirebilecekleri yanılgısına kapıldıklarını kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar