GÜNDEM

15 Temmuz iddianamesinde Hrant Dink detayı

Kanlı darbe girişiminin ardından İstanbul’da hazırlanan ilk iddianamede, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi, FETÖ’nün ilk gerçekleştirdiği ilk eylem olarak yer aldı.

15 Temmuz iddianamesinde Hrant Dink detayı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında İstanbul’da hazırlanan ilk iddianame Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onaylandı.

Star gazetesinin haberine göre, Cumhuriyet savcıları Hikmet Pak ve Bülent Başer’in hazırladığı iddianamede,  aralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ele geçirmeye çalışan 1 yüzbaşı, 3 üstteğmen, 4 astsubay, 20 uzman çavuş olmak üzere toplam 28’i tutuklu rütbeli, 34’ü tutuksuz er hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 5’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

ÖNEMLİ AYRINTI

Örgütün faaliyetlerinin hatırlatıldığı iddianamenin giriş bölümünde, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi FETÖ’nün ilk eylemi olarak yer aldı. Devamında ise Tahşiye, Selam Tevhid Kudüs Ordusu, MİT TIR’ları ve 17-25 Aralık soruşturmaları, yasa dışı dinlemelerden bahsedildi. FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in darbe girişimindeki bağlantısı, gözaltına alınanların üzerinden çıkan 1 dolarlar ve şifreli haberleşme programı ByLock’a değinilen iddianamede, örgütün son eylemi olarak da 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın örgüt üyeleri için önemine ve buranın darbe için kontrol edilmek üzere kullanılmak istenildiği de iddianamede yer aldı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum