GÜNDEM

15 Mart'ta Hesabınıza 2354 TL Ödeme Gelecek! Bakanlık Bu Parayı Kimlerin Alacağını Açıkladı!

15 Mart 2023 tarihinde hesabınızı kontrol edin çünkü bakanlık 2354 TL ödeme yapacak. Eğer şartları karşılıyorsanız bir saniye bile durmayın. Devlet yardım paraları başvuru nasıl yapılır? Aylık ödeme almak isteyenler dikkat...

15 Mart'ta Hesabınıza 2354 TL Ödeme Gelecek! Bakanlık Bu Parayı Kimlerin Alacağını Açıkladı!

Şartları karşılayanlar 2354 TL'lik ödemenin sahibi oluyor. Üstelik her ay düzenli bir şekilde ödenmekte. Mart ayında ise ikinci haftadan sonra ödemelere başlanacak. Konuyla ilgili merak edilenler yanıtlandı.

Engelli Maaşını Kimler Alabilir?

Engelli maaşı, raporla kanıtlanabilen engellilik durumu neticesinde verilmektedir. Tek şart bu değildir ancak engelli maaşı alanların engelli raporu vardır. Sağlık kurulundan alınan bu raporda en düşük %40 engelli olunması gerekiyor. %40 ve üzerindeki engelli raporuna sahip olan vatandaşlar, maaş ödemesi alabilmekte. Öte yandan sigorta prim şartı veya diğer gereksinimler de karşılanmalıdır.

Engelli Yardımı e-Devlet Başvurusu

Engelli yardımı (maaşı) alabilmek için sizler de e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz. Şartları karşılıyorsanız aylık olarak ödeme alacaksınız. Engelli yüzdeliğinize göre alacağınız ödemede değişiklik olabilir. Bakanlığın sağladığı diğer desteklere de resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar