GÜNDEM

15 Haziran'a Kadar Başvurmazsanız Hesabınızdaki Paralar Gidiyor! Ziraat Bankası Müşterilerini Uyardı!

Hesabınız zamanaşımına uğrayabilir ve varlıklarınızı kaybedebilirsiniz. Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar için uyarı yazısı yayınlandı. Resmi yazıyı inceleyebilir ve zamanaşımı riskinden kurtulmak için ne yapmanız gerektiğine göz atabilirsiniz. 15 Haziran'a kadar süre bulunuyor.

15 Haziran'a Kadar Başvurmazsanız Hesabınızdaki Paralar Gidiyor! Ziraat Bankası Müşterilerini Uyardı!

Ziraat Bankası, 10 yıldır işlem yapılmayan hesap sahiplerinin okuması gereken bir yazı yayınladı. Bankacılık Kanunu'na göre uygulanacak işlemlerden söz etti ve uzun süredir işlem yapılmayan hesap sahiplerinin bir an önce işlemde bulunması gerektiğini belirtti. Peki kimlerin kıymetli varlıkları ve maddi değere sahip yatırımları tehlikede? Bu konuda bankadan resmi açıklama geldi. Eğer siz de bir an önce isim soyisim sorgulaması üzerinden kontrol etmezseniz istemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Varlıklarınızı Kaybetme Riski

Varlıklarınızın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na aktarılma riskine karşın işlem sağlamanız şart. Bu durum elbette 10 yıl veya daha uzun süredir hesabında işlem sağlamamış müşteriler için geçerli olmakla birlikte zamanaşımı riski bulunuyor. Eğer 10 yıla yakın bir sürede ise de dikkatli olmakta fayda var. 15 Haziran 2023 tarihine kadar işlem yapmayanların varlıkları fona aktarılacak.

Ziraat Bankası Zamanaşımı Duyurusu!

“5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir.”

1 Kasım 2006 tarihinde 26333 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında 8 madde gereği bankaların zaman aşımına uğrayan mevduat emanet ve alacakların listesi Şubat ayı itibarıyla Kendi internet siteleri üzerinden 4 ay müddet de ilan edilmektedir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar