GÜNDEM

120 saatlik aranın sonunda ABD ile kriz yaşanır mı? Abdulkadir Selvi yazdı

Türkiye ve ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde verilen 120 saatlik aranın son gününe girildi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Soçi’den ne bekleniyor, geri çekilmeden sonra ne olacak?" başlıklı yazısında, gerçekleşecek olan Erdoğan - Putin zirvesini değerlendirdi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında, "Türkiye ile ABD arasında varılan 120 saatlik mutabakatta son 12 saate girildi. Bugün gözler Suriye’de, kulaklar ise Erdoğan-Putin zirvesinin yapılacağı Soçi’den gelecek haberlerde olacak." ifadelerine yer verdi. 

Kara propagandaya dikkat!

Selvi yürütülen 'kara propagandalara' karşı uyarıda bulundu.  Suudi Arabistan ve BAE tarafından beslenen trol ordusunun Suriye Milli Ordusu’nu hedef aldığını beliren Selvi “Türklerle birlikte savaşıyorsunuz. Siz de Müslümansınız ama sizi şehit saymıyorlar” diye sosyal medyadan yoğun bir kampanya yürütüldüğünün altını çizdi.

ABD ile kriz yaşanır mı?

Soçi’de Erdoğan-Putin zirvesinde ve 120 saatin sona ermesiyle birlikte Türkiye ile ABD arasında çok önemli bir trafik yaşanacağını belirten Selvi bu kritik süreçte Ankara'nın herhangi bir kriz beklemediğini, 120 saatin sonunda çekilmenin tamamlanmasının beklendiğini ve bu durumda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nı bitirdiğini açıklayacağını yazdı.

Selvi yazısında "Soçi Zirvesi'nden ne çıkar?" diyerek Erdoğan- Putin zirvesini şu ifadelerle değerlendirdi:

Rusya cephesine bakınca, Soçi zirvesinden çok önemli sonuçlar bekleniyor.

Türkiye ile Rusya, Fırat’ın doğusunda Rusya ile rejimin kontrol ettiği bölgeyi ve Menbiç’i masaya yatıracaklar. Türkiye, Suriye üniforması altında korunan bir YPG varlığı istemiyor. Putin’in buna imkân vermeyeceğine inanıyor. Putin Türkiye ile Suriye’yi yakınlaştırma peşinde. Türkiye ile Suriye arasında sınır güvenliğini kontrol eden bir mekanizmanın kurulmasını istiyor. Putin’in çabalarıyla Türkiye ile Suriye arasındaki duvarlar aşılıyor.

Johnson mektubunu aldığında İsmet Paşa, “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır” demişti. O zaman yeni bir dünya kurulmadı ama Barış Pınarı harekâtıyla Suriye’de yeni bir denge oluştu. Türkiye de ABD ve Rusya’yla birlikte o dengeyi kuran ülkelerden biri oldu.

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar