GÜNDEM

10 Bin TL Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı! Siz de SMS ile Kontrol Ödebilirsiniz!

AFAD'IN 10 bin TL Hane Başı Destek Ödemeleri hesaplara yatmaya başladı. Ödemelerin nereden alınacağı ve depremzede destek parası sorgulama işleminin nasıl yapılacağı açıklandı. Telefonuna SMS gelen depremzedeler paralarını çekebilecek. İşte AFAD'ın resmi duyurusu...

10 Bin TL Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı! Siz de SMS ile Kontrol Ödebilirsiniz!

AFAD'ın depremzedelere sağladığı 10 bin TL'lik hane başı için geçerli destek parası hesaplara yatırımaya başlandı. Kahramanmaraş deprem felaketinden sonra binlerce vatandaş hayatını kaybederken, binlercesi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Hanelere ise maddi destek sağlanıyor. Barınma, gıda ve daha pek çok desteğin sağlanmaya devam edildiği aktarıldı. AFAD'ın son dakika açıklamasıyla birlikte ödemelerin başladığı öğrenildi.

Depremzedelere 10 Bin TL Ödenecek!

Depremzedeler, hane başı olmak üzere 10 bin TL'lik ödeme alacak. Telefonlarına gelen SMS ile sorgulama işlemi gerçekleştirebilirler. Bilgi mesajında tüm detaylar yer alıyor. Öte yandan AFAD'ın sunduğu maddi desteğin yanı sıra diğer destekler de merak edilmekte. Binlerce depremzede için toplanan bağışlar da yine onların elzem ihtiyaçları için kullanılacak.

AFAD Resmi Açıklaması!

AFAD, resmi sosyal medya hesabı üzerinden aşağıdaki açıklamayı yaptı:
"Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir.
Şu ana kadar 680.268 hanede hasar tespit çalışması tamamlanmış olup, ödemelere başlanmıştır.
Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaya devam edecektir.
Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır.
Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı (SMS) gönderimine başlanmıştır."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum