GÜNDEM

10 Bin TL Depremzede Ödemeleri Hesaplara Aktarılmaya Başlandı! Hesabı Olmayanlar İçin TC Kimlikle Ödeme İmkanı!

Depremzedelere ödenen acil nakit desteğiyle ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan da açıklama geldi. AFAD, geçtiğimiz günlerde ödemelerin başladığını duyurmuştu. Ziraat Bankası hesabı olmayanlar ödemeyi nasıl alacak? İşte yetkili isimden ödemelere yönelik önemli detay...

10 Bin TL Depremzede Ödemeleri Hesaplara Aktarılmaya Başlandı! Hesabı Olmayanlar İçin TC Kimlikle Ödeme İmkanı!

Kahramanmaraş ve Hatay'daki depremlerle birlikte toplamda 10 şehrin depremden etkilendiği tespit edilmişti. Evi hasar alan ve yıkılan depremzedelere yardımlar sürüyor. Barınma, giyim ve gıda yardımlarının yanı sıra nakdi destek verildiği de bilinmekte. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan da açıklama geldi. Açıklama doğrultusunda 10 bin TL'lik nakdi desteğin nasıl ödeneceği ve kimleri kapsadığı belirtildi.

Ödemeler Hesaplara Yatırılacak!

Ziraat Bankası hesabı olan depremzedeler, bankaya müracaat ederek ödemelerini alabilecek. Öte yandan AFAD'ın sağladığı destek ödemelerinde banka hesabı olmayanlar da yine müracaatta bulunarak ödeme sahibi olabiliyor. Bunun için kimlik veya ikametgah adresi gibi herhangi bir kanıt da yeterli hale gelecek. Dolayısıyla başvuru sağlayanlar olumlu dönüş almakla birlikte nakit ödemeleri kendilerine teslim ediliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan Açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, açıklamasında “10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil.” ifadesine yer verdi. Dolayısıyla oturduğu ev hasar alan vatandaşlarda hanelere yönelik ödemeler mevcut.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar