GÜNCEL

1 hazirandan sonra ne olacak? Sevilay Yılman herkesin merak ettiği soruyu sordu

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Haziran ayına girilmesiyle birlikte kısıtlamaların kalkmasına yönelik beklentilerin daha fazla sürüncemede bırakılmaması ve söz konusu açıklamaların önceden yapılması gerektiğini söyledi.

1 hazirandan sonra ne olacak? Sevilay Yılman herkesin merak ettiği soruyu sordu

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, Haziran ayına girilmesiyle birlikte kısıtlamaların kalkmasına yönelik beklentilerin daha fazla sürüncemede bırakılmaması ve söz konusu açıklamaların önceden yapılması gerektiğini söyledi. Yılman, açılmaya dair yapılacak planlama kapsamında hangi alanda faaliyet gösteren işletmelerin açılıp açılmayacağına yönelik belirsizliğin esnafı zor durumda bıraktığını belirtti.

Sevilay Yılman, zincir lokantalar sahibi bir işletmeciyle yapmış olduğu görüşmeye de yer verdiği yazısında, yaşanan pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnafın, bir de bu bilinmezlik içerisinde iyice delirme noktasına geldiklerine dikkat çekti. Yılman, yetkililerin ne yapmayı düşünüyorlarsa bir an önce açıklamaları gerektiğini söyledi.

İşte o yazı... 

Enteresan bir süreç yaşanıyor.

Hafta sonları hariç, hayat normal akışında devam ediyor olmasına rağmen virüs pek bulaş olmuyor.

Hatta düşüyor.

Yazıyı yazdığım dakikalarda henüz günlük veri açıklanmamıştı ama bir önceki günün rakamlarına göre hem vaka sayısında hem de ölüm sayısında ciddi bir eksilme vardı.

Bu gidişata göre 1 Haziran’a sanırım 5000 sınırlarında bir rakamla giriş yapabileceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün hazırlık yapıldığını açıkladı ama içeriği hakkında bir şey söylemedi.

Ne olacak 1 Haziran’dan sonra?

Mesela lokantalar, kafeteryalar filan açılacak mı?

Sinema-konser-tiyatro gibi etkinlikler başlayacak mı?

Hafta içi akşam 21.00’den sabah 05.00’e kadar süren, hafta sonu ise iki günü kapsayan sokağa çıkma yasakları kalkacak mı?

Dün biraz kolaçan ettim etrafı.

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar