GÜNCEL

Türkiye'nin en başarılı kadın gazetecileri kimler?

Marketing Türkiye için gerçekleştirilen “En İyi Kadın Gazeteciler Araştırması” tamamlandı. Kimler ödüle layık görüldü...

Türkiye'nin en başarılı kadın gazetecileri kimler? - Sayfa 1

Gazetecilik alanında basın mensupları ve kamuoyu nezdinde en iyi kadın gazetecileri belirlemek için Xsights Araştırma ve Danışmanlık tarafından Marketing Türkiye için gerçekleştirilen “En İyi Kadın Gazeteciler Araştırması” tamamlandı. İki etapta gerçekleştirilen araştırmada ilk önce 16 - 23 Ocak tarihlerinde basın mensuplarından yanıtlar alındı. Ardından basın mensuplarının belirlediği en iyi kadın gazeteci adayları, 2-14 Şubat tarihleri arasında kamuoyu değerlendirmesine sunuldu. 77 basın mensubunun online olarak katıldığı araştırmanın ikinci etabına ise Türkiye temsili 12 ilden toplam bin 200 kişi katıldı. Araştırmada kategori bazında; Aslı Şafak, Hande Fırat, Ahu Özyurt, Zeynep Oral, Gülse Birsel, Balçiçek İlter, Nazlı Çelik ve Didem Arslan Yılmaz ilk sırada yer alırken, “Hayat Boyu Başarı” kategorisinde katılımcıların tercihi duayen gazeteci Ayşenur Arslan oldu. İşte o gazeteciler...

Türkiye'nin en başarılı kadın gazetecileri kimler? - Sayfa 2

HAYAT BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ'NE DEĞER GÖRÜLEN KADIN GAZETECİ AYŞENUR ARSLAN İtalyan Dili ve Edebiyatı mezunu olan Arslan, gazeteciliğe 1974’te TRT’de muhabir olarak başladı. Sekiz yıl sonra Güneş gazetesi ile Haber Müdürü olarak yazılı basına geçti. Arkadaşlarıyla reklam ajansı kurarak Ümraniye Belediyesi için Türkiye’nin ilk yerel dergisini hazırladı. Cumhuriyet Gazetesinde ve Star TV’de çalıştı. Önce bir kadın programının sonra Yakın Takip adlı haber programının sorumluluğunu aldı. Ardından atv’ye geçerek 16 yıl Ali Kırca ile çalıştı. Daha sonra yolu Mehmet Ali Birand ile kesişen Arslan, Kanal D’de önemli isimlerle görev yaptı. CNN Türk ve Sokak TV’de programlar yaptı. 2016 yılı Aralık ayına kadar devam ettiği Halk TV’deki Medya Mahallesi programını “Türkiye’nin geldiği noktada 146 gazetecinin tutuklu hale geldiği noktada normalmiş gibi yapamayacağım,o nedenle susarak bağırıyorum,özgürlük dileğiyle hoşça kalın” diyerek programına son verdiğini açıkladı.

Türkiye'nin en başarılı kadın gazetecileri kimler? - Sayfa 3

EN İYİ KADIN MODERATÖR DİDEM ARSLAN YILMAZ 1992’de Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Gazeteciliğe 1992’de Flash TV’de haber sunarak başladı. Ardından Kanal D’ye geçerek muhabirlik yaptı. Çalar Saat programını ve Serdar Cebe’yle Haftasonu Haberleri’ni sundu. Uğur Dündar ekibinde Star TV’ye sonrasında ise Habertürk’e geçerek Haber Sahası, 13 Ajansı, Gün Ortası ve Türkiye’nin Nabzı programlarını sundu. Halen Habertürk'teki görevine devam ediyor.

Türkiye'nin en başarılı kadın gazetecileri kimler? - Sayfa 4

EN İYİ KADIN SUNUCU/HABER SPİKERİ NAZLI ÇELİK İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da, lise eğitimini ise İsviçre’de tamamladı. ABD’nin Boston şehrinde Emerson College’da hem televizyon hem psikoloji alanında eğitim gördü. 1999 yılında Türkiye’ye döndü. NTV Haber’de polis adliye muhabirliği yaptı.2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak Beyaz Saray ve Pentagon gezilerini içeren bir eğitim gördü. 2005 yılında Erdoğan Aktaş’la beraber Star TV’ye geçti ve 2006 yılından beri Star Haber’i sunuyor.