GÜNCEL

Seçim anketi Adil Gür'den! 25-30 il el değiştirecek AK Parti, HDP ve CHP var

Seçimlere yönelik isabetli tahminleriyle bilinen Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin anketin verilerini ilk kez internethaber.com sitesinde açıkladı.

Seçim anketi Adil Gür'den! 25-30 il el değiştirecek AK Parti, HDP ve CHP var - Sayfa 1

Seçimlere yönelik isabetli tahminleriyle bilinen Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin anketin verilerini ilk kez internethaber.com sitesinde açıkladı. A&G Araştırma Şirketi'nin Genel Müdürü ünlü anketçi Adil Gür, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine ilişkin bomba veriler paylaştı. 'İstanbul ve Ankara'yı kazanan seçimin kazananı olacaktır" diyen Adil Gür, 25- 30 ilin el değiştireceğini söyledi. Bu el değiştirme sadece AK Parti bazında değil, tüm partiler düzeyinde olacak. HDP en az 3 ili kaybadecek. CHP Karadeniz'de şok yaşayacak. İşte seçimleri bilen adam olarak tanıdığımız Adil Gür'ün 31 Mart tahminleri:

Seçim anketi Adil Gür'den! 25-30 il el değiştirecek AK Parti, HDP ve CHP var - Sayfa 2

Adil Gür'e göre bu seçimde ekonomi ve aday etkisi belirleyici oldu. Bugüne kadar yüzlerce anket yaptığını belirten Adil Gür, bunların hiçbirini kamuoyu ile paylaşmadığının altını çizdi. Sebebini de "Bir karar aldım bu seçim döneminde hiçbir anket yayınlamayacağım dedim. Araştırmacıların ve araştırmaların itibarsızlaştırıldığı bir dönemde anket yayınlamak istemedim" şeklinde özetledi. 31 Mart seçimlerine yönelik elindeki anketler ışığında ilk kez internethaber.com'a açıklamalar yapan Adil Gür, yarım puanla bir çok ilin el değiştireceğini söyledi.

Seçim anketi Adil Gür'den! 25-30 il el değiştirecek AK Parti, HDP ve CHP var - Sayfa 3

25-30 belediye el değiştirecek -Türkiye'de 25-30 belediye el değiştirecek. Bunun çok iddialı bir kelime olduğunun farkındayım. Bu 25-30 belediyenin AK Parti'den CHP ya da İYİ partiye gideceği anlamına gelmez. Uşak'ta AK Parti kaybedecek, Kütahya'yı AK Parti kaybedecek MHP kazanacak, Bayburt'ta MHP kazanacak. Isparta ve Bartın MHP'den AK Parti'ye geçecek iller.

Seçim anketi Adil Gür'den! 25-30 il el değiştirecek AK Parti, HDP ve CHP var - Sayfa 4

HDP'nin elinden gidecek iller -Iğdır'da MHP ile HDP arasında yarış var. Iğdır HDP'den MHP'ye gidecek gibi görünüyor. Kars'ta da kıyasıya bir MHP-CHP yarışı var. Ağrı, Bitlis, Şırnak HDP'den AK Partiye geçebilir. Buralarda hem aday önemli hem oralardaki kayyumların başarılı işleri. Kayyum atanan illerde yaptığımız araştırmalarda 'çok iyi hizmet aldık' diyorlar. Ancak iş oy vermeye gelince idolojik nedenlerle oy vermiyorlar.