GÜNCEL

Özdemir Erdoğan: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı?

Sabah gazetesi Günaydın ekinde yaptığı önemli röportajlar ile öne çıkan Tuba Kalçık, bu kez de ünlü sanatçı Özdemir Erdoğa'la röportaj yaptı. Erdoğan' ın ''Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı?'' sözleri dikkat çekti.

Özdemir Erdoğan: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 1

Geçtiğimiz günlerde yaptığı "Zeki Müren kötü bir rol modeldi" açıklamasıyla eleştirilen Özdemir Erdoğan, son noktayı GÜNAYDIN'da koydu. Usta sanatçı Özdemir Erdoğan, "Gıyabımızda yalan yanlış haberler yapılıyor, korkakça arkamızdan konuşuyorlar, bu aslında bir itibar suikastıdır" dedi. Yeni açıklamalarıyla yine ses getirecek olan Özdemir Erdoğan röportajında "Müren kadın çağrışımlı makyajları, kıyafetleri, mini eteği ile müzik ortamımıza atılan atom bombasından farksızdı... Çocuklar TV'de onun gösterilerini izledi. Eğer kötü örnek olmadıysa her toplumsal harekette boy gösteren LGBT'ler nereden çıktı?" diye sordu.

Özdemir Erdoğan: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 2

Usta sanatçı Özdemir Erdoğan, Zeki Müren hakkında yaptığı çok tartışılan açıklamalarıyla ilgili son noktayı Günaydın'da koydu. Özdemir, "Gıyabımızda yalan yanlış haberler yapılıyor, korkakça arkamızdan konuşuyorlar, bu aslında bir itibar suikastıdır" dedi.

Özdemir Erdoğan: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 3

Zeki Müren'e dair açıklamalarınız çok büyük bir tartışma yarattı. O sözlerinizin hâlâ arkasında mısınız?
Elbette. Ben ne düşündüysem onu söyledim. Ülkemizde kültür adına söz söyleyen, yazan çizen, satılmamış, namuslu ve cesur eleştirmen kalmadığından, bu görev birkaç sanatçı arkadaşımla bize düştü... Gıyabımızda yalan yanlış haberler yapılıyor, korkakça arkamızdan konuşuyorlar... Bu bir itibar suikastıdır.

Özdemir Erdoğan: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa LGBT’ler nereden çıktı? - Sayfa 4

Serbest ekonomilerde genel prensip, değerler üretip ülkeye maddi manevi kazanç sağlamaktır. Bizde tam tersi yapılıp emperyalizme hizmet ediliyor. Şunu da söylemek isterim; beni eleştirenlere verilen cevapları sosyal medya hesaplarımda yayınlandım. İsteyen bu cevaplara bakabilir. Zeki Müren'i dinleyip dinlememek insanların kültürel eğitimleriyle ilgili bir tercih meselesidir, zevk meselesidir. Buna diyecek bir şeyim yok. Benim itiraz ettiğim nokta başka...