GÜNDEM

Külliye'deki CHP'li iddiası ile herkes onu konuşuyor! Rahmi Turan kimdir, aslen nereli?

9 Kasım günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde CHP'li bir ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü iddia eden Sözcü Gazetesi yazarının kim olduğu merak ediyor. Rahmin Turan kimdir, aslen nerelidir, hangi görevlerde bulunmuştur?

Külliye'deki CHP'li iddiası ile herkes onu konuşuyor! Rahmi Turan kimdir, aslen nereli? - Sayfa 1

Külliye'de CHP'li bir ismin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü iddia etti. Peki bu iddiayı ortaya atan ve gündemi sallayan Rahmi Turan kimdir, aslen nerelidir?

Külliye'deki CHP'li iddiası ile herkes onu konuşuyor! Rahmi Turan kimdir, aslen nereli? - Sayfa 2

1939 yılında İstanbul‘da doğmuştur. Ancak nüfus kaydına babası tarafından Bilecik olarak yazdırıldı. İstanbul Gazetecilik Enstitüsü’nü bitirdi. Öğrenciyken spor muhabiri olarak gazeteciliğe başlamıştır. 1960-1961 yıllarında askerliğini Şırnak‘ın Uludere ilçesinde yedeksubay olarak yaptı.

Külliye'deki CHP'li iddiası ile herkes onu konuşuyor! Rahmi Turan kimdir, aslen nereli? - Sayfa 3

Askerliği bittikten sonra; önce Yeni Sabah, sonra Akşam Gazetesi’nde önce spor muhabiri, sonra spor şefi ve spor sorumlu müdürü olarak görev yaptı. 1966-1967 yıllarında Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin yarışmasında mizanpaj birincisi oldu. 1967 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçti. Aynı yılın sonunda Hürriyet’in yan yayını olan Son Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne getirildi.

Külliye'deki CHP'li iddiası ile herkes onu konuşuyor! Rahmi Turan kimdir, aslen nereli? - Sayfa 4

Haldun Simavi‘nin vermiş olduğu tüm sorumlulukla 26 Kasım 1968 tarihinde ofset tekniği ile yayınlanan ilk gazetelerden olan Günaydın Gazetesi‘ni kurup yayına başlattı. Günaydın Gazetesi kısa sürede Türkiye’nin en çok satan gazetesi haline geldi. Tirajı zaman zaman 1 milyonu aştı. 1969 yılında Günaydın Gazetesi’ndeki başarısıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin mizanpaj başarı ödünü kazandı. Rahmi Turan’ın basılmış çok sayıda kitabı da vardır. Yazdığı kitaplardan 18 cilt “Kara Murat” romanından 9 tanesini Erler Film sahibi Türker İnanoğlu tarafından sinemaya aktarılmış, Kara Murat rolünü ünlü aktör Cüneyt Arkın canlandırmıştır.