GÜNCEL

Huber’deki iftarda Cumhurbaşkanı medyaya ne mesajlar verdi?

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas: "Bu anayasal yapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşüncelerini anlayıp kamuoyuna yansıtmak, gazeteciliğin öncelikli işlevlerinden biri olmak durumunda."

Huber’deki iftarda Cumhurbaşkanı medyaya ne mesajlar verdi? - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü'nde medya temsilcilerine iftar yemeği verdi... Medyaya yönelik mesajlarını aralarında iki büyük medya patronunun ve medya yöneticilerinin bulunduğu davetlilere aktardı...

Huber’deki iftarda Cumhurbaşkanı medyaya ne mesajlar verdi? - Sayfa 2

"Olağanüstü hal yasasının geçerli olduğu bir ortamda söz konusu konuşmanın bazı satır başlarını hatırlamanın meslek açısından da yararlı olacağını düşündüm" diyen Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o yemekte medyaya verdiği mesajları hatırlattı... İşte Mehmet Barlas'ın o yazısı:

Huber’deki iftarda Cumhurbaşkanı medyaya ne mesajlar verdi? - Sayfa 3

Son Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanı'nın etki alanı eskisine göre çok fazla oldu. 2019'dan sonra ise artık bir Başbakan olmayacak ve Cumhurbaşkanı'nın yardımcıları başbakanların konumunda bulunacak. Bu anayasal yapıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşüncelerini anlayıp kamuoyuna yansıtmak, gazeteciliğin öncelikli işlevlerinden biri olmak durumunda.

Huber’deki iftarda Cumhurbaşkanı medyaya ne mesajlar verdi? - Sayfa 4

HUBER'DEKİ İFTAR Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Huber Köşkü'ndeki iftarında Aydın Doğan ve Ferit Şahenk yanında medyanın çeşitli kademelerinde görev yapan meslektaşlarımız da vardı. Bu birliktelikte Cumhurbaşkanı Türk medyası hakkındaki görüşlerini, bir konuşma ile davetlilere duyurdu. Olağanüstü hal yasasının geçerli olduğu bir ortamda söz konusu konuşmanın bazı satırbaşlarını hatırlamanın meslek açısından da yararlı olacağını düşündüm.