GÜNCEL

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı! Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında?

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Haluk Bilginer herkesin dilinde... Peki birçok dizi ve filmde rol alan Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşındadır, aslen nerelidir? İşte Haluk Bilginer'in hayat hikayesi

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı! Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? - Sayfa 1

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı Haluk Bilginer... Ve bu büyük başarısının ardından herkes Haluk Bilginer'in hayatını merak etmeye başladı. Kimdir Haluk Bilginer, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte tüm merak edilenler...

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı! Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? - Sayfa 2

Asıl adı Nihat Haluk Bilginer olan ünlü oyuncu 5 Haziran 1954 İzmir doğumlu.Babası sigortacı Tahsin Bey, annesi ev hanımı Bedriye Hanım'dır.

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı! Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? - Sayfa 3

 Çiftin üç çocuğunun ortancası olan Haluk Bilginer, İzmir Türk Koleji'nde eğitim gördü. Lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girdi ve Cahit Gürkan'ın öğrencisi oldu. Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı.

Emmy Ödülleri'nde en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı! Haluk Bilginer kimdir, kaç yaşında? - Sayfa 4

Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalıştı. Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro öğrenimi gördü. Mezun olduktan sonra İngiltere'ye giderek Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi`nde (LAMDA) ileri tiyatro öğrenimi gördü. 1980 ile 1991 arasından İngiltere'de çeşitli tiyatrolarda rol aldığı oyun ve müzikallerden başlıcaları: My Fair Lady, Kafkas Tebeşir Dairesi, Macbeth, Pal Joey, Belami (West End`de Ken Hill`in) Phantom of the Opera.