GÜNCEL

Dünya medyası Kadri Gürsel ile eşinin öpüşme fotoğrafını konuşuyor

Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel'i eşi Nazire Kalkan Gürsel, Silivri Cezaevi kapısında dudağından öperek karşıladı. Bu kare dünya medyasında bile haber oldu..

Dünya medyası Kadri Gürsel ile eşinin öpüşme fotoğrafını konuşuyor - Sayfa 1

Cumhuriyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel önceki akşam tahliye edilmişti. Silivri Cezaevi çıkışında Kadri Gürsel'i eşi Nazire Kalkan Gürsel karşılamıştı. 22 yıllık evli olan Kadri Gürsel ve eşi Nazire Kalkan Gürsel 11 aylık hasreti öpüşerek noktalamışlardı. Kadri Gürsel'in eşi Nazire Gürsel'le öpüştüğü o anlar hem Türkiye'nin hem de dünyanın gündemine oturdu. Bir kesim fotoğrafı samimi bulurken, bir kesim ise eleştirdi. Özellikle sosyal medyada konuşulan fotoğraf sonrası herkes Kadri Gürsel ve eşi Nazire Kalkan Gürsel kimdir sorusunun yanıtını aramaya başladı. İşte Türkiye'nin konuştuğu Kadri-Nazire Gürsel çiftinin hayatı, evlilikleri ve çocukları...

Dünya medyası Kadri Gürsel ile eşinin öpüşme fotoğrafını konuşuyor - Sayfa 2

Cumhuriyet gazetesi yayın danışmanı Kadri Gürsel ile eşi Nazire Kalkan Gürsel 22 yıllık evli. Gürsel çiftinin Erdem adında bir de oğulları var. Nazire Kalkan Gürsel, Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler mezunu, Avrupa Birliği yüksek lisansı yapmış bir gazeteci. Kadri Gürsel ise uzun yıllar Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 8 Mayıs 2016'da Cumhuriyet gazetesinde yazılar yazmaya başladı aynı zamanda gazetenin yayın danışmanı oldu.

Dünya medyası Kadri Gürsel ile eşinin öpüşme fotoğrafını konuşuyor - Sayfa 3

Kadri Gürsel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Cumhuriyet gazetesine yönelik başlatılan "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında 31 Ekim 2016'da gözaltına alındı. Kadri Gürsel 5 Kasım 2016'da tutuklandı.

Dünya medyası Kadri Gürsel ile eşinin öpüşme fotoğrafını konuşuyor - Sayfa 4

Kadri Gürsel'in tutuklanması sonrası Nazire Kalkan Gürsel eşinin serbest kalması için hukuk mücadelesi başlattı. Yargılanma sürecinde yaşananları sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaştı. Kadri Gürsel'in ailece kahvaltı yaparken çekilen bu fotoğrafı da o paylaşımlardan biriydi. Kadri Gürsel'in gözaltına alınmasından hemen önce yapılan son kahvaltıya ilişkin eşi Nazire Gürsel Twitter hesabından şu notu paylaşmıştı: "Bu birlikte son kahvaltımız. Bu tabloyu bozanlar mutlu mu? Silivri'den haberler vereceğim artık size. 6 aydır tecritteler. ALLAH'tan reva mı?"