GÜNCEL

Dümbüllü'nün Fesi, Şevket Çoruh'a geçti...

Şevket Çoruh, 17 milyon lira yatırdığı Baba Sahne'yi açtı... Müjdat Gezen, yıllardır kendisinde olan İsmail Dümbüllü'nün fesini Şevket Çoruh'a devretti...

Dümbüllü'nün Fesi, Şevket Çoruh'a geçti... - Sayfa 1

Sinema ve dizi oyuncusu Şevket Çoruh, tamamen kendi yatırımı olan ve İstanbul’un kültür sanat hayatına büyük emeklerle kazandırdığı Kadıköy’deki tiyatrosu Baba Sahne’yi, 10 yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Savaş Dinçel’in 75’inci doğum gününde açtı.

Dümbüllü'nün Fesi, Şevket Çoruh'a geçti... - Sayfa 2

Tutkunu olduğu 7 klasik otomobilini, 3 evini elden çıkarıp 7 milyon TL kredi çeken Çoruh, Baba Sahne için işe Kadıköy’deki eski bir sinemanın mülkünü satın alarak başladı. Harabe halindeki sinemayı sıfırdan tiyatroya dönüştüren Şevket Çoruh, Baba Sahne adını verdiği mekân için toplamda 17 milyon TL harcadı.

Dümbüllü'nün Fesi, Şevket Çoruh'a geçti... - Sayfa 3

Şevket Çoruh’un kendi imkanlarıyla kültür sanat hayatına kazandırdığı, toplam 17 milyon liraya mâl olan Baba Sahne, önceki gün açıldı.

Dümbüllü'nün Fesi, Şevket Çoruh'a geçti... - Sayfa 4

10. Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri’nin de sahiplerini bulduğu törenin sürprizi Müjdat Gezen’den geldi. Müjdat Gezen, İsmail Dümbüllü’nün kendisinde bulunan fesini tören sırasında sahneye çıkarak Şevket Çoruh’a devretti.