GÜNCEL

Cumhuriyet tutukluları Silivri'den böyle çıktı...

Cumhuriyet davasında tahliye kararı verilen isimler Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku Hakan Kara, Önder Çelik Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden gece saat 00.30'da tahliye edildi.

Cumhuriyet tutukluları Silivri'den böyle çıktı... - Sayfa 1

Cumhuriyet davasında çıkan ara kararda 7 isim tahliye edilmişti... Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ın ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.. Tahliye kararı verilen isimler Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku Hakan Kara, Önder Çelik Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden gece saat 00.30'da tahliye edildi. Cumhuriyetçiler, aileleri, dostları ve çalışma arkadaşları tarafından karşılandı.

Cumhuriyet tutukluları Silivri'den böyle çıktı... - Sayfa 2

Tahliye olan karikatürist Musa Kart, Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz suçlamalardan 9 ay tutuklu kaldık. Sevdiklerimizden, yakınlarımızdan, eşimizden ayrı kaldık. Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık. Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim; bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçülerinde çerçevesinde yapanlar bilirler ki düşene dokunulmaz. Eğer önyargısız bir denetim, bir çalışma, bir iddianame hazırlanmış olsaydı görülecekti ki başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerini en sert şekilde eleştiren bir gazeteyi terör örgütleri ile irtibatlandırmak hayalin alacağı bir şey değildir" dedi.

Cumhuriyet tutukluları Silivri'den böyle çıktı... - Sayfa 3

"Tahliye anında çok sevinçli olacağımı düşünüyordum açıkçası. Ama bugün çok sevinçli olduğumu söyleyemiyorum" diyen Musa Kart konuşmasına şöyle devam etti: "Ne yazık ki 4 arkadaşımız hala Silivri Cezaevi'nde yatmaktalar. Gazetecilerin cezaevinde gösteren bir fotoğraf bu ülkeye yakışmıyorum. Diliyorum ve umuyorum ki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı her birlikte oluşturacağız. İlk günden itibaren hem yurt içinde hem yurt dışında muazzam bri dayanışma vardı. İlk günden itibaren rahattık çünkü Haklı olduğumuzu inanıyorduk, insanların haklı olduğumuzu bildiklerini görüyorduk. Hepinize teşekkür ediyoruz..."

Cumhuriyet tutukluları Silivri'den böyle çıktı... - Sayfa 4

Tahliye edilen Mustafa Kemal Güngör, "Murat Sabuncu ve Akın Atalay ile aynı hücredeydim, çıkarken hepinize selam söylediler. Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ın da selamı var. Eminim en kısa zamanda onlar da bizimle birlikte olacak. Bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar son bulacak.Hepinize çok teşekkürler, sağolun varolun" dedi.