GÜNCEL

Cansu Canan: İzleyicinin merakından besleniyoruz...

Habertürk ekranlarının ilgiyle izlenen programı ‘Öteki Gündem’in sunucusu Cansu Canan, hem programın hem de çıkardığı kitapların başarısının sırrını anlattı...

Cansu Canan: İzleyicinin merakından besleniyoruz... - Sayfa 1

Habertürk ekranlarının ilgiyle izlenen programı ‘Öteki Gündem’in sunucusu Cansu Canan, hem programın hem de çıkardığı kitapların başarısını “Başarımızın formülü çok çalışmak. Bu sevgiye layık olmak için daha çok çalışıyoruz. İzleyicinin merakından besleniyoruz” sözleriyle anlatıyor...

Cansu Canan: İzleyicinin merakından besleniyoruz... - Sayfa 2

Gündemin dışından farklı konuları ve alanında uzman isimleri Habertürk ekranına getiren ‘Öteki Gündem’in sunucusu Cansu Canan’la hem programın başarısını hem yeni kitabı ‘Selçuklu’nun Şifreleri’ni anlattı. Talha Uğurluel ile ‘Osmanlı’nın Şifreleri’, Ramazan Kurtoğlu ile ‘Düzenin Şifreleri’ isimli kitapları yayınlayan Canan, Uğurluel ile ‘Selçuklu’nun Şifreleri’ kitabı için tekrar bir araya geldi.

Cansu Canan: İzleyicinin merakından besleniyoruz... - Sayfa 3

-- Son dönemde ‘Öteki Gündem’de neler var? Kendi gündemimizi oluşturmaya devam ediyoruz. Dünyadaki gelişmeleri de takip ediyoruz. -- Sizin gündeminizde neler var? Şu sıralar tarihe kafayı takmış durumdayım. Çünkü orada bir derya var. Geleceğe daha sağlam adımlar atabilmek adına öğrenecek çok şeyim var. Bir de izleyicime karşı bir sorumluluğum var. Biz öğretme misyonuyla yola çıkıyoruz. ‘Öteki Gündem’i bir okul gibi görüyoruz. Asla reyting uğruna tartışma ve kavgaya girmiyoruz. Tarihe, bir de komplo teorilerine bayılıyoruz. Bir söz var, ‘Ortada komplo yoksa teorisi de olmaz’ diye. Ben komplo teorisi yerine ‘Çok geniş bir perspektiften olayları analiz etme yeteneği’ diyorum. -- Sezon başında programda çoklu konuklu programlar yapmak istediğinizi söylemiştiniz. Yapıyor musunuz? Onu sezon başlarında ve sezon finallerinde yapıyoruz. Bu bizim için bir gelenek haline geldi. Çoklu programları bu şekilde ara ara özel olarak yapacağız.

Cansu Canan: İzleyicinin merakından besleniyoruz... - Sayfa 4

‘HER YIL İKİ KİTAP’ -- Üçüncü kitabınız ‘Selçuklu’nun Şifreleri’ni de yayınladınız. Nasıl tepkiler aldınız? ‘Cansu tarihçi değil’ gibi yorumlar yapıldı. Tarihçiyim iddiasıyla kitap yazmıyorum. Haddimi de edebimi de biliyorum. Adımı konuklarımın altına yazdırıyorum. Çünkü cevapları konuklarım veriyor. Ancak ben iyi bir televizyoncuyum. İyi olmadığım konuda konuşmam. Dört yıldır Öteki Gündem’i sunuyorum. İnsanların neler merak ettiğini biliyorum. Öteki Gündem’de ayrı bir üniversite bitirdim. Bu bilgilerle doktora bitmişti. -- Kitaplar devam edecek mi? Her kitapta merak edilen, programda ilgi çeken, insanların öğrenmeye aç olduğu konuları bir araya getiriyoruz. Sebep, sonuç tarih bilgilerinden çıkıp konuları okunabilir hale getiriyoruz. Her yıl iki kitap çıkarmak gibi bir hedefimiz var. -- Tarihle mi devam edeceksiniz yoksa diğer alanları da düşünüyor musunuz? Üçüncü kitabımız ‘Selçuklu’nun Şifreleri’ oldu ama bundan sonra sağlık, bilim ve diğer konular da olacak. İkinci kitap daha çok dünya siyaseti, para politikaları, küresel siyaset üzerineydi. Dördüncü kitabı söylemeyeyim sürpriz olsun ama tarih olmayacak. -- Bu kitaplar ‘Öteki Gündem’ seyircileri için de bir derleme oluyor. Değil mi? Yanlış anlaşılmasın bu kitaplar program deşifreleri değil. Bir konuyu anlamak için 8-9 program yapmışım. Bu programların en can alıcı sorularını, izleyicinin merak ettiği konuları içeriyor. İzleyicinin merakından besleniyoruz.