GÜNCEL

Başbakan'dan medya temsilcileriyle Zeytin Dalı Zirvesi

Başbakan Binali Yıldırım, aralarında İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi.

Başbakan'dan medya temsilcileriyle Zeytin Dalı Zirvesi - Sayfa 1

Başbakan Binali Yıldırım, aralarında İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da bulunduğu gazetecilerle bir araya geldi. Başbakanlık Vahdettin Köşkü'nde yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ana gündem maddesi, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/YPG-PYD ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" oldu. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı. Başbakan yıldırım, Kara Harakatı'nın saat 11.05 itibariyle komandoların Afrin sınırını geçmesiyle başladığını duyurdu. Harekatın 4 aşamalı planlandığını belirten Yıldırım, 30 kilometre dirinliğinde bir alının temizleneceğini söyledi.

Başbakan'dan medya temsilcileriyle Zeytin Dalı Zirvesi - Sayfa 2

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın da katıldığı toplantıda medyanın hemen hemen tüm kesimlerinin davetli olması dikkat çekti... Aydınlık gazetesi Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Yeniçağ gazetesi Yayın Yönetmeni Hayri Köklü gibi isemler dikkat çekti.

Başbakan'dan medya temsilcileriyle Zeytin Dalı Zirvesi - Sayfa 3

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İstanbul’da medya temsilcileri ile bir araya gelen Yıldırım, harekatın gerekçesinin Türkiye'nin güvenliği olduğunu anlattı, Kilis'e düşen roketleri hatırlattı. Yıldırım, harekatın 4 safhada yapılacağını da belirtti. Yıldırım, bölgede 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı.

Başbakan'dan medya temsilcileriyle Zeytin Dalı Zirvesi - Sayfa 4

ÇOK SERİ BİÇİMDE YAPILACAK: Başbakan Binali Yıldırım, “Harekat çok seri şekilde yapılacaktır. Medyayı kontrollü şekilde sınır ötesine götüreceğiz. Masum insanlara zeytin dalı uzatıyoruz. Afrin’deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur” dedi.