2010'un 'en'leri

2010'un 'en'leri

Hacer Alkan hacer@internethaber.com

2010 yılını geride bırakırken zihnimizde kalanları bir yokladık...
Arşivimizden bakın neler çıktı.

Yılın skandal bülteni: Kanal D ekranlarında yaşandı. Muhabir canlı yayına aldığı çocuğu kaybolan anneye, 'şimdi haber aldım çocuk cesedi bulunmuş' dedi. Kadın ani ölüm haberi ile çıldırdı. Muhabirin boynuna sarılıp çığlıklar atmaya başladığı sırada muhabir 'yanlış bilgi gelmiş, çocuk sesi duyulmuş' dedi ama ne çare... (İzlemek için tıklayın)

Yılın küfür şoku:  Kemal Türkler'in avukatı Rasim Öz canlı yayında saydırdı: "Şerefsizlik ahlaksızlık yapıyorlar. Ben de onun anasını avradını kızını öpeceğim..." CNN Türk Spiker duyduklarına inanamadı hemen yayını kesti. (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'medyatik' kavgası : Nedim Şener ile Şamil Tayyar arasındaki 'edep' sınırlarını aşan kavga... 4 Ekim'de Habertürk ekranında birbirlerine girmişlerdi de spiker ayıramamıştı. Mesele de yazdıkları kitaplardı. (İzlemek için tıklayın)

Nedim Şener- Bu Çelik Çekirdek değil, bu belki belki kabak çekirdeği olur...
Şamil Tayyar: Saçma saçma konuşma adam gibi konuş. Adam haline getiririm seni. Saçmalama bak saçlama Nedim Şener...
Nedim Şener: Yalan... Yalan... Yalan...
Şamil Tayyar: Kes be! Adamı delirtme... Sus terbiyesizlik yapma! O lafları ağzına tıkarım senin terbiyeli ol.

Yılın duyurusu:
Fehmi Koru'nun Yeni Şafak'tan ayrılığının şaşkınlığı ile geçtiğimiz günlerde NTV'de yaptığı 'iş arıyorum' çağrısı... (Tıklayın)

Yılın en 'doğurganı': Samanyolu TV'deki sağlık programına bağlanan kadının yaşattığı şok; 'Yetiş doktor doğuruyorum!'  Canlı yayındaki doktoruna cebinden ulaşamayan kadın çareyi yayına bağlanmakta bulmuştu. (İzlemek için tıklayın)

Yılın bozgunu: Ünlü sanıyordu kendini. İzdivaç'ta gelin adayına sürpriz talipli olarak katıldı, hayatının şokunu yaşadı. Çünkü gelin adayı: 'Hiiç beğenmedim, elektrikte alamadım. Tipim değil' deyip karizmasını yerle bir etti. Stüdyo gülme krizine girerken popçu Yusuf Güney fena halde bozum oldu. (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'sazanı' : Mesut Yar canlı yayında okuduğu Fotomaç'ın manşetinde skandal buldum diye heyecan yaptı. "Oooo! Büyük skandal, Fenerbahçe Sivasla oynamadı ki Bursa'yla oynadı" dedi. Skandalı yakaladım derken kendisi skandal oldu. Çünkü Fenerbahçe Sivasla oynamıştı. Farkettiğinde yüzünün hali iyiydi... (İzlemek için tıklayın)

Yılın en saçma-salak işi : Adana'da yayın yapan bir yerel televizyonun sunucuları canlı yayında kurşun döktürdü! (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'kılı' : Esra Erol'un izdivaç programına katılan damat adayı, gelen taliplisini reddetme gerekçesini şu sözlerle açıkladı: 'Bacağındaki kılları kazıtmadan gelmiş... (İzlemek için tıklayın)

Yılın gafı: Cem TV ekranında Ahmet Tulgar'dan geldi. Konuk ettiği Leyla Umar'a 'Benazır Butto yakın arkadaşınızdı nasıl iyi mi? Görüşüyor musunuz?" diye sordu. Leyla Umar, Ahmet Tulgar'ı Butto'nun öldüğüne inandırmakta bir hayli zorlandı.  (İzlemek için tıklayın)

Yılın darbesi: CHP'li Gürsel Tekin'in Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölgesi'ne yaptığı müdahale... PM üyesi CHP'liye CNN Türk ekranında yerin dibine soktu. Ahmet Hakan nutku tutulmuş halde izledi. (İzlemek için tıklayın)

Yılın reyting oyunu: FOX'un evlilik programında gelin adayı mikrofonun açık olduğunu unutup konuşunca reyting tezgahı canlı yayında ortaya çıktı... Mikrofondan şu sesler yayıldı: 'Ali bey ben de istemiyorum ama maksat tantana olsun, reytingler yükselsin dediler..' (İzlemek için tıklayın)

Yılın en 'cici' delisi: Nagehan Alçı hem izleyenleri hem ona 'cici kız' diyen Ahmet Tezcan'ı şaşkına çevirdi. Kızgınlığının nedeni de çok 'cici'ydi... (Aman yine kızma Nagehan::) (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'şok' sorusu: Genç Bakış programında üniversiteli kız ayağa kalktı ve Ertuğrul Özkök'e şunu sordu: 'Ruhunuzu kaça sattınız?" (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'çirkin' dillileri : Erman Toroğlu ile Ahmet Çakar arasındaki 'yavrucuğum' kavgası tam bir ekran kirliliği yarattı.
Ahmet Çakar: Yavrucuğum deme bana öyle bir kontur koyarım ki...
Erman Toroğlu: Saygılı ol dilin fazla uzamasın.
Ahmet Çakar: Bana dilin uzadı diyene o dilin neler yapacağını göstermek istemem, kanala saygım... Bana yavrucuğum diyemezsiniz, ben sizin yavrunuz filan değilim. (İzlemek için tıklayın)

Yılın ekonomi programı: CNBC-E'deki Para Durumu her bölümü ile izleyeni şaşkına çeviriyor. Çünkü program sunucusu Özlem Denizmen, programa bir gün kaplumbağa ile çıkıyor bir başka gün kumbara alıp geliyor. (İzlemek için tıklayın)

Yılın 'komedisi' : TV8'deki programda Nazlı Ilıcak'ın 12 Eylül döneminde yazdığı yazılar ortaya serildi. Doğan Tarkan hakkında 'kızıl kafalı' diye yazılar yazdığı hatırlatılınca 'Doğan Tarkan kim beee?" diye sordu. Sorduğu kişi program boyunca yanı başında oturuyordu. (İzlemek için tıklayın)

Yılın canlı yayın şoku: ATV'deki Müge Anlı'nın programında canlı yayında silahlar patladı. Stüdyoyu basmak isteyen kişi silahını ateşleyince canlı yayında çığlıklar koptu.  (İzlemek için tıklayın)

Yılın baskını: Yine bir canlı yayın sırasında yaşandı. Başrolde İbrahim Tatlıses vardı. Kendi kanalının stüdyosunu bastı, ekranda gördüğü kişiyi stüdyodan kovdu. Canlı yayında şu sözler duyuldu: 'Ulan şerefsiz bak sana söylüyorum... Şarlatanlğın gereği yok. Bir daha bu binanın gölgesinden bile geçmeyeceksin. " (İzlemek için tıklayın)

Yılın fırçası: Siyaset Meydanı'na konuk olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ali Kırca'ya 'Ali Bey bu tür bir soru sorulur mu? Yapma ayıp, sen yıllaaarın gazetecisin ayıp" dedi. Kırca 'belki burdan bir şey çıkarırız' diyerek durumu kurtarmaya çalıştı ama nafile... (İzlemek için tıklayın)

Yılın kesintisi: Fatih Altaylı 'Kürt sorunu' tartışmasını 'seviye' düşünce yarıda kesip 'verdiğimiz rahatsızlık için özür dileriz' diyerek konukların şaşkın bakışları arasında bitirdi. (İzlemek için tıklayın)

Yılın garipliği: NTV'deki yeşil ekranda program sunucusu soyu tükenmek üzere olan 'engerek yılanını" pişirip yedi. İlginç olan ise bu programın doğayı sevdirmek adına yapılıyor olması...  (İzlemek için tıklayın)