Zaman editöründen bir ilk kitap: Algı Operasyonu Paralel Devlet Oyunu

Sağındık, 17 Aralık süreci sonrası Cemaat ile Hükümet arasındaki savaşı bir "Algı Operasyonu" olarak yorumluyor.

Zaman gazetesi editörlerinden Uğur Sağındık Algı Operasyonu Paralel Devlet Oyunu isimli kitabı ile okur karşısında. Zaman Kitap tarafından basılan ilk kitabında  Sağındık, 17 Aralık süreci sonrası Cemaat ile Hükümet arasındaki savaşı bir "Algı Operasyonu" olarak yorumluyor.

Kitap tanıtımında içeriği hakkında şöyle denildi:

"Evet, hiç kimse bu kadarını beklemiyordu...Yolsuzluk ve rüşvet bataklığına saplanan iktidar temsilcileri, günah keçisi olarak seçtiği ve 'paralel yapı' olarak tanımladığı Hizmet Hareketi'ne mensup insanlara demediğini bırakmadı.Camia'ya gönül verenler, bizzat dönemin başbakanı Erdoğan tarafından 'haşhaşi, çete, terörist, vampir, sülük, habis ur' olarak tanımladı.Hızını alamayan Erdoğan, daha birkaç yıl önceki referandumda AKP'ye tam destek veren Fethullah Gülen Hocaefendi'ye 'yalancı peygamber, alim müsveddesi, sahte veli 'bile dedi.
76 yaşındaki Hocaefendi'yi meydanlarda hedef gösterdi, düşmanlaştırdı, yuhalattı.Camia'ya mensup insanların 'imanında sorun olduğunu' söylemekten çekinmedi.

Peki neydi iktidarı bu kadar kızdıran?
17 Aralık yolsuzluk oerasyonu gerçekten Başbakan'ı devirmek için mi yapılmıştı? Camia bu operasyonun neresindeydi? Bank Asya nasıl batırılmak istendi? Gezi'de amaç neydi? Kabataş'ta linç iddiası yalan mıydı? Oslo görüşmelerini kim sızdırdı? Yolsuzluk ce Selam Terör Örgütü soruşturumasını yürüten polisler neden sahur baskınıyla gözaltına alındı? Selam Tevhid Soruşturması nasıl ve neden kapatıldı? Şu anda elinizde tuttuğunuz kitap bu ve benzeri bir çok soruya cevap bulmak için hazırlandı.

Nerede olduğumuzu/durduğumıuzu görmek için soluklanmak gerekiyor. İşte şimdi soluklanma zamanı… Neredeydik, nereye geldik ve çok daha önemlisi nereye gidiyoruz?