Woman TV'nin lansmanı 7 Mart'ta yapılacak!

Ali Güven’in Genel Müdürlüğü’ndeki Woman TV Mart ayında özel bir lansman için hummalı bir çalışmaya başladı.

Kadınlara dair herşeyin konuşulduğu kanalın 7 Mart 2019 akşamı Hyatt Centric otelde yapılacak lansmanına, sanat, siyaset, kadın hareketi, reklam ve medya dünyasından önemli isimler bekleniyor.

“Japonya’da kurulsa çok izlenir”

Japonya’nın en yüksek tirajlı ikinci gazetesi Asahi Shimbun’un Türkiye Temsilcisi Fumiaki Sonoyama ve Muhabir Mesut Küçükarslan da geçen hafta Woman TV’yi ziyaret etti. Kanalın kurucusu Recep Canpolat ve Genel Yayın Yönetmeni Ahu Özyurt ile röportaj yapan Japon gazeteci, kadın kanalı fikrinin Türkiye için çok heyecan verici ve önemli olduğunu söyledi.

Sonoyama, Japonya’da kadınların iş gücüne katılımının çok düşük olduğuna dikkat çekerken, “Woman TV gibi bir kanal Japonya’da kurulsa izleyicisi çok olur, bir iş fikri olarak da başarılı bir girişim” dedi. Sonoyama, Özyurt ve Güven’e “Türkiye gibi ataerkil ve biraz da maço bir ülkede bu kanalı yaşatmak çok önemli, ama yatırım olarak da çok şaşırtıcı” dedi.

Çin Haber Ajansı Xinhua da yer verdi

Woman TV açıldığı hafta Çin Haber Ajansı Xinhua’ya da konu olmuş, ajansın İspanyolca dahil pekçok dilde geçtiği haberler arasında yer almıştı. Xinhua, haber ajansı “Türkiye’nin yeni kanalı kadınların sesi olmayı hedefliyor” diye yazdı.

ELLE Dergisine Anlattı

Woman TV Genel yayın Yönetmeni Ahu Özyurt’da Elle Türkiye’nin Şubat Sayısında kanal olarak planladıklarını anlattı.

Özyurt, “Herkes izlesin, bütün kadınlar yaptıkları işle gurur duysunlar, çalışsınlar, üretsinler. Kendi ayakları üzerinde duran, güçlenen, iyi işler yapan kadınlar bilsinler ki yalnız değiller, yaptıkları herşeyi bizde gösterebilirler, anlatabilirler. Yardım etmek, omuz vermek, cesaretlendirmek, "sen daha da iyisini yaparsın" demek bizim işimiz. Genç gazetecilerin üzerindeki "medya bitti, mahfolduk, işsiz kaldık" havasını da dağıtmak istiyoruz. Çünkü her zaman yapacak ve üretecek bir mecra yaratabiliriz. Bu topraklarda hikaye anlatma geleneği de, yaratma geleneği de bitmez.” dedi.