Tuncer Köseoğlu da Taraf'a veda etti

"Ne iş yapıyorsun" diye soranlara "Taraf'ın çaycısıyım" yanıtı vermesiyle ünlü olan Tuncer Köseoğlu, bugün “Daha da yazmam” isimli köşesinde daha da yazmayacağını ilan etti.

GAZETECİLER.COM - "Ne iş yapıyorsun" diye soranlara "Taraf'ın çaycısıyım" yanıtı vermesiyle ünlü olan Taraf gazetesi yazı işleri müdürlerinden Tuncer Köseoğlu, bugün “Daha da yazmam” isimli köşesinde daha da yazmayacağını ilan etti.

Okur, Bir vedayı çok gördü denmesin diye kaleme aldığı yazısında "çaycı" benzetmesi için "Sakın yanlış anlamayın, çaycılığı küçümsediğimden değil, aksine çok önemli bulduğumdandır söylemim. Her işyerinde her şey olur, kavgalar gürültüler, kaprisler... Hepsi gelip geçer, yeter ki çayın demi kıvamında olsun... Benim işim de Taraf’ta buydu işte. Ne olursa olsun çayın demini kıvamında tutturmak..." diyen Köseoğlu Taraf'ın kuruluşunda demlenen çayın kıvamını bulamadığı görüşünde.

İşte Köseoğlu'nun son yazısında kaleme aldıkları:

"Taraf’a gelince; bir ekim sabahı yıllardan 2007’ydi, uzun bir masanın etrafında toplandık. Adı bile belli değildi gazetenin. O gün Ahmet Altan bir konuşma yaptı o masanın etrafında olanlara. Kısaca Altan, “Acı çekeceğiz, zorluklar çekeceğiz, ama özgür bir gazetecilik yapacağız” dedi. Dediklerinin hepsi oldu.

Zaman zaman gazetede çalışanlara bakardım. Çok az kişi kalmıştık o gün o masanın etrafına toplananlardan. Olsun, yine bildiğini yaptı Taraf. Gelenler, gidenler oldu ama hep aynı yerde durdu. Özgür, başı dik ve kimseye eyvallah etmeyen...

Taraf da aslında benim gibi bir gazeteydi. Ya nefret edersiniz ya da çok seversiniz. Hiç ortası olmadı. İyi ki de olmadı... Böyle bir yerden ayrılmak çok zor benim için. Hem de ne zor. Hani Edip Cansever “Gelmiyor içimden hüzünlenmek bile...” der ya; işte o hâldeyim ben de. Çay ve demi demiştik başta. İşte gün geldi o dem tutmadı.

Kısaca dostlar kabahatin büyüğü bende olsa da çayın tadı kaçtı işte. Bana da usulca kapıyı çekip gitmek düştü. Güneşin gölgesine eyvallah etmeden yola koyulduk bir kez. Güzel yarınlarda bir marangoz atölyesinde karşılıklı demli çay içmek üzere kendinizle kalın...