Tunca Bengin: Ermenistan bu kez gerçekten ateşle oynuyor

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, Ermenistan'ın Azerbaycan saldırısını bugünkü köşesine taşıdı. Bengin, "Ermenistan bu kez gerçekten ateşle oynuyor. Çünkü Azerbaycan hem askeri hem de ekonomik anlamda 28 yıl öncesinden çok daha güçlü" dedi.

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, bugünkü köşesinde Ermenistan'ın Azerbaycan saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 1992 ile 1994 yılları arasında defalarca bölgeye gittiğini söyleyen Bengin, orada tanık olduklarını aktardı:

"ERMENİ ASKERİ YETKİLİLERDEN KATLİAM EMRİ"

Azeri yetkililer, Erivan’ın katliam emrini ileten telsiz mesajlarını dinleyerek, teybe kaydettiler. Mesajda, kendisini bir Ermeni askeri yetkili olarak tanıtan kişinin verdiği emir şöyle: “Tutsakları öldürün ve her cesedi 10 metre derine gömün. Mümkünse cesetleri gömdüğünüz bölgede toprağı düzleyin."

"ERMENİSTAN GERÇEKTEN ATEŞLE OYNUYOR"

Ülkedeki iç karışıklığın giderilmesinden sonra toparlanan ve Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’ in çıkardığı genel afla asker kaçaklarını da yeniden cepheye çekmeyi başaran Azerbaycan Milli Ordusu’nun ilerleyişi Ermenileri panikletti. Geri çekilirken, binaları yakıp yıkan, mezarları parçalayan Ermeniler, Azerileri şaşırtmak amacıyla zaman zaman Ermenistan sınırındaki Azeri köylerini de bombalıyorlar. Savaşın ilk yıllarındaki dağınık, toplama ordu kimliğinden kurtulan Azeriler ise büyük bir disiplin içinde güle oynaya ölüme koşuyorlar.

Özetle; son saldırısıyla hukuku hiçe sayma ve sivilleri hedef alma alçaklığından vazgeçmediğini bir kez daha gösteren Ermenistan yine boyunu aşan işler yapıyor ama bu kez gerçekten ateşle oynuyor. Çünkü Azerbaycan hem askeri hem de ekonomik anlamda 28 yıl öncesinden çok daha güçlü ve işgal altındaki topraklarını kurtarma konusunda son derece kararlı.

Yazının tamamına gitmek için tıklayınız