Sınırdaki göçmenler ne oldu?

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, bir felaketi hazmetmeye zaman bulamadan bir diğeri ile karşı karşıya kaldığımızı söyledi ve günlerdir Yunanistan sınırındaki göçmenlerin akıbetiyle ilgili gazetelerde, televizyonlarda bir haber göremediğini belirtti.

Daha 20 gün önce gündemimizdeki en çok konuşulan, tartışılan meselelerden biriydi sınırdaki göçmenler...

Ama koronavirüsün Türkiye'de görülmesi ve art arda gelen ölüm haberleri sonrası sınırdaki durum unutuldu. Sabah yazarı Yüksel Aytuğ da bir felaketin diğeri konusunda bizi duyarsuz kılmaması gerektiğini ifade etti. Aytuğ, "Gözüne gaz sıkılan, çoluk çocuk mermilerle vurulan, dayak atılıp, çırılçıplak suya atılan o insanlar ne oldu, bileniniz var mı? Yunanistan sınırlarını mı açtı, yoksa gerisin geriye Türkiye'ye mi döndüler? Döndülerse karantinaya alındılar mı? Halleri nicedir, haberiniz var mı?" diye sordu.

Sınırdaki göçmenler ne oldu?
Hangimiz gündeme yetişebildik ki haberci dostlarımız yetişsin. Deprem. uçak kazası, savaş, sınırdaki dram derken başımıza koronavirüs belası geldi. Bir felaketi hazmetmeye zaman bulamadan diğeri karşımıza dikildi.
Ancak bir felaket, diğeri konusunda bizi duyarsız kılmamalı. Günlerdir Yunanistan sınırındaki göçmenlerin akıbetiyle ilgili gazetelerde, televizyonlarda en küçük bir haber göremiyorum. Oysa 20 gün önce her televizyonun, gazetenin orada bir muhabiri vardı. Büyük insanlık dramı an be an canlı yayınlarla bize ulaştırılıyordu. Peki gözüne gaz sıkılan, çoluk çocuk mermilerle vurulan, dayak atılıp, çırılçıplak suya atılan o insanlar ne oldu, bileniniz var mı? Yunanistan sınırlarını mı açtı, yoksa gerisin geriye Türkiye'ye mi döndüler? Döndülerse karantinaya alındılar mı? Halleri nicedir, haberiniz var mı?