Sevilay Yılman'dan yardım çağrısı: 14 yaşında bir çocuk berdele kurban gidiyor!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, kendisine sosyal medyadan ulaşan bir kız çocuğunun dramını bugünkü köşesine taşıdı. Yılman, Berdel geleneği ile zorla evlendirilmek istenen çocuğun kurtarılması için çağrı yaptı.

Habertürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, kendisine sosyal medyadan ulaşan 14 yaşında bir kız çocuğunun berdel geleneğiyle zorla evlendirilmeye çalışıldığını söyledi. Yılman, olayı doğruladığını, şu anda bölgedeki yetkililerin de haberda rolduğunu fakat iki ismin "ya berdel ya kan" diyerek ısrarcı olduğunu anlattı. Yılman, kız çocuğu için yardım çağrısında bulundu:

Hem sevdiği adamla evlenmeyi tercih ettiği için Bahar’ın hem de amcasının oğlu sevdiği kadınla hayatını birleştirdiği için bunun bedelini ödemeye mecbur kılınan 14 yaşındaki bir kız çocuğunun hayatı büyük tehlikede.

Söylenecek elbette ki çok şey var bu zorbalığın, bu cahil zihniyetin üzerine…

Ama şu anda önceliğim en yüksek mertebeden bir elin uzanmasını sağlayarak bu berdeli durdurmak ve Bahar’ın yaşam hakkını garanti altına almak…

O nedenle izninizle şimdi buradan güç sahibi tüm yetkililere sesleniyorum...

Çünkü belli ki yaşadığı çağın farkında olmayan bu zorba, töresi batasıca baba Burhan Erbulun ve kardeşi Zeki Erbulun’u ancak onlar durdurabilir!

Yazının tamamı için tıklayınız