Sabah yazarı Mevlüt Tezel'den yerinde soru: CHP, Demirtaş'a ne diyecek?

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, Selahattin Demirtaş’ın Atatürk'ün sözü ile dalga geçmesine CHP'nin ne tepki vereceğini sordu.

Andımız kararının ardından yeri göğü inleten CHP'lilerin Demirtaş'ın Atatürk'e ait bir söz ile dalga geçmesine ne tepki vereceği, hatta tepki verip vermeyeceği merak ediliyor. 

Sabah gazetesi yazarı Mevlüt Tezel de bu merakını köşesine taşıdı ve CHP'lilerin Demirtaş ile ilgili ne söyleyeceğini sordu. 

İşte o yazı:

Danıştay'ın tartışmalı 'Andımız' kararı ile başlayan 'Türklük' tartışmasından sonra Selahattin Demirtaş'ın Mustafa Kemal'in sözüyle dalga geçmesinin zamanlaması manidar oldu!

Hakim karşısına çıkan Demirtaş savunmasında "Kürdüm, anavatanım Kürdistan'dır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Bütün kimliklerimle barışığım. Öyle bir Kürt Jüpiter'e bedeldir filan da demiyorum. Ama siz milliyetçisiniz. Peki, milletini sevmek bu mudur? Yanlış yaptınız, zarar verdiniz Türkiye'ye..." dedi.

Atatürk, Kastamonu'da bir kışla ziyaretinde bir levhada "Bir Türk 10 düşmana bedeldir" yazdığını görür ve "Hayır, hayır... Bir Türk dünyaya bedeldir" der.

Uzun yıllar önce söylenmiş sözleri şimdiki düşünce yapısı ile ele alırsak tarihe geçmiş birçok dünya liderinin tartışma yaratacak sözünü bulursunuz. Her sözü, zamanı ve koşulları içerisinde değerlendirmek gerekir. Büyük savaşlardan çıkmış, yeni bir ülke kuran insanların elbette inanca ve morale ihtiyacı olur. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele karşı savaşıp galip gelen 'çılgın Türkleri' onore etmek için "Bir Türk dünyaya bedeldir" demesi şimdi niye birilerini rahatsız ediyor? Kimse bu sözden ırkçılık çıkartmasın!

Yazının tamamı için tıklayın