Sabah gazetesindeki hali bambaşkaymış! Yüksel Aytuğ'un sitemi var!

Yüksel Aytuğ, köşe yazısının internet ortamı ve gazeteki halinin birbirinden çok farklı olduğunu belirterek sabah.com.tr'deki editörlere sitem etti.

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, önce tebrik ardından sitem etti. Gazete sayfasındaki yazısı ile internet ortamındaki yazısının birbirinden çok farklı olduğunu belirten Aytuğ, "Ne olur yazının aslına sadık kalın... Yani, olur olmadık yerden paragraf açmayın. Çünkü yazının anlam bütünlüğü bozuluyor. Yaptığım paragrafı sizler yine keyfinize göre bir üstteki cümle ile birleştirince yazının tüm akıcılığı, ritmi, anlamı bozuluyor." sözleri ile sitem etti. Aytuğ yazılarını okurlarına kendisinin yazdığı gibi ulaştırılmasını istedi. 

Bir mektup da benden

Bu kez ben de bir okur gibi mektup yazacağım. Hem de kendi gazetemin internet sitesine:
Sabah.com.tr sitesi, ülkenin en çok okunan, en fazla rağbet görünen gazete/ haber sitesi olma unvanını uzun yıllardır taşıyor. Gerçekten de zengin içeriği, modern dizaynıyla rakiplerinden her zaman bir adım önde duruyor. Bir günlük gazetedeki tüm haber, fotoğraf ve yorumları geceden sabaha bir internet sitesine yüklemek gerçekten de kolay iş değil. Başta Sabah. com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni sevgili dostum İsa Tatlıcan ve cefakar ekibini bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum.
Muhtemelen siz de çoğunluk gibi bu yazıyı gazetenin kağıt sayfalarından değil, internet ortamında okuyorsunuz. Öyleyse en azından bir günlüğüne bir Sabah alıp gazete sayfasındaki yazı ile internet ortamında yer alan yazı arasındaki farkı görmenizi rica edeceğim. Bu 'klasik' bir duruş, bir 'nostalji' çağrısı ya da gazetenin tirajını artırmaya yönelik bir 'manevra' değil. Sadece aradaki farkı kendi gözlerinizle görmenizi arzu ediyorum. İşte bu aşamada az önce övgüler düzdüğüm Sabah.com.tr'deki arkadaşlarıma minik bir sitemim olacak:

PARAGRAFA DİKKAT
Ne olur yazının aslına sadık kalın... Yani, olur olmadık yerden paragraf açmayın. Çünkü yazının anlam bütünlüğü bozuluyor. Siz her cümleye paragraf açıp yazının daha kolay okunacağını düşünüyor olabilirsiniz. Oysa ben her yazımın her cümlesine dakikalar, saatler harcarken siz birbirini takip eden o cümleleri keyfinize göre paragrafa dönüştürünce acayip canım acıyor. Yaptığım paragrafı ise sizler yine keyfinize göre bir üstteki cümle ile birleştirince yazının tüm akıcılığı, ritmi, anlamı bozuluyor.
Lütfen ama lütfen, benim yazılarımı okurlarıma 'benim yazdığım gibi' ulaştırmaya gayret edin. Ricamdır...