Okullar ve kreşler tatil edildi! Çalışan anne babalara da tatil olacak mı?

Koronavirüs salgınına karşı tedbir nedeniyle okullar tatil edildi. Peki çalışan anne babalar izinli sayılacak mı? Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi "Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak" diye yazdı.

Koronavirüsün Türkiye'ye geldiğinin açıklanmasının ardından art arda tedbirler alındı ve onlardan biri de okulların tatil edilmesi oldu. Bu kararın ardından 'Çalışan anneler izinli olacak mı? Hamileler idari izinli sayılacak mı? ' soruları merak edilmeye başlandı. Hürriyet yazarı Selvi, çalışan eşlerden birinin izinli olması konusunda, Bakan Selçuk'un “Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasını beklemekte yarar var” dediğini aktardı. Selvi, "Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak. " ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR TATİLDE PEKİ ANNE BABALAR

Koronavirüs ortaya çıktıktan bu yana Türkiye çok başarılı bir sınav veriyor. Ne paniğe kapılmak ne de rehavete girmek gerekiyor.  Önce tedbir sonra tevekkül. Dün Cumhurbaşkanının başkanlığında yapılan toplantıda okulların tatil edilmesi kararı alındı. Yerinde bir karardı. Ama alınan kararların birbirini tamamlaması gerekiyor. Tatil kararının açıklandığı sırada CNN TÜRK’te Gece Görüşü programında canlı yayındaydık. Sorular yağmur gibi yağmaya başladı. O kadar siyasi program yaptık ama ben bu kadar soru sorulduğunu görmedim.          

1- Çalışan anneler izinli olacak mı?      

 2- Özel okullar, anaokulları ve kreşler bu uygulamaya tabi olacak mı?        

 3- Hamileler idari izinli sayılacak mı? Canlı yayında hem bu konuları gündeme getirdik, hem de siz ekranda yayınları izlerken, biz diğer taraftan bakanlarla irtibat kurarak bilgi almaya çalıştık.

Canlı yayında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bunları sorduk. Tatil kararının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm kurum ve kuruluş için geçerli olduğunu söyledi. Çalışan eşlerden birinin izinli olması konusunda ise, “Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasını beklemekte yarar var” dedi.

Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak. Virüsün çıktığı Vuhan’da dahi alınan tedbirler etkili olmaya başladı, tedbir almakta geciken İran ve İtalya’da ise yaygınlaştı. Her kriz anında olduğu gibi sosyal medya koronavirüste de bir çöplüğe döndü.