Nagehan Alçı: Ümit Özdağ ne yapmak istiyor?

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın iddiaları bugünkü köşesine taşıyarak "Ümit Özdağ ortaya attığı iddialarla ne yapmak istiyor?" sorusunun cevabını aradı.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İYİ Partili Ümit Özdağ'ın partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve Genel Başkan Meral Akşener hakkında ortaya attığı iddiaları bugünkü köşesine taşıdı. "Sadece istediği konum ve koltuğu elde edememesinin getirdiği kişisel bir öfke ile mi hareket ediyor yoksa başka bir şeyin hesabı ya da isyanı mı var Ümit Özdağ’da?" diye soran Alçı, yaşananların temel sorunun Akşener ve Özdağ arasında "çok derin ideolojik farklar olması" olduğunu söyledi. Alçı ayrıca, Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne atıfta bulunarak, Özdağ'ın da buna benzer bir şey yapacağını söyledi:

"İYİ Parti esasen MHP’nin 15 Temmuz önceki halinin bir replikası olarak kuruldu. MHP tabanının daha seküler milliyetçi ve Tayyip Erdoğan’a özel bir antipati besleyen Sağ-Kemalist bölümüne hitap eden bir çizgiyi benimsedi. Başlangıçta bu ideolojik çizgi ile Ümit Özdağ arası tam bir uyum vardı. O yüzden de İYİ Parti’nin teorisyeni oldu. Parti programını da bu çizgiye oturttu.

Özdağ düşünce anlamında hiç yalpalamamış bir Sağ-Kemalist ideolog oldu her zaman. Bire bir aynı fikir çizgisinde olduğu Babası Muzzaffer Bey de bir Sağ-Kemalist idi. 1991’deki RP-MÇP ittifakına karşı çıkmıştı. 1997-98’de Refah Partisi’nin kapatılmasını hem Muzaffer hem de Ümit Özdağ desteklemişlerdi. Klasik ülkücü duruştan farklı bir noktadaydılar baba-oğul. Fakat Meral Akşener asla bir Ümit Özdağ çizgisinde değil. Bilakis aralarında çok derin ideolojik farklar var. Bence şu anki çatışmanın esas sebebi bu..."

KURACAĞI PARTİ YÜZDE 1 BİLE ALMAZ

Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne atıfta bulunan Alçı, Özdağ'ın da buna benzer bir şey yapacağını söyleyerek, parti kurması halinde yüzde 1 bile alamayacağını kaydetti: "Bu aralar partisine isyan edenin Anadolu’yu keşfe çıkması moda. Özdağ da öyle yapacakmış. Bence kuracağı parti yüzde 1 bile alamaz."

Yazının tamamı için tıklayınız