Murat Yetkin'den Charlie Hebdo'ya yerinde tanımlama: Kışkırtıcılıktan başka bir şey değil

Gazeteci yazar Murat Yetkin, Hz. Muhammed karikatürleri ile skandala imza atmaya devam eden Charlie Hebdo'yu kışkırtıcı olarak tanımladı.

Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri ile dünyadan tepki toplayan Charlie Hebdo'ya Türkiye'den de tepkiler dinmiyor.. 

Gazeteci yazar Murat Yetkin de bu skandal yayınların ifade özgürlüğünü çoktan aştığını ve tahrik edici boyuta ulaştığını belirtti. 

İşte o yazı:

Charlie Hebdo’nun yayınları ifade özgürlüğü alanından çıkıp kışkırtıcılık alanına girdi. 2015’te El Kaide teröristlerinin Charlie Hebdo’yu basarak 5 kişiyi öldürüp 11 kişiyi yaraladıkları saldırıya terör örgütünün öne sürdüğü gerekçenin Hz. Muhammed karikatürleri olduğuna bakmaksızın ifade özgürlüğü ve şiddet karşıtlığı adına karşı çıkanlardanım. Katledilenlerin cenaze törenine Türkiye’yi temsilen dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu katılmıştı.

Son dalga ise tahrik dışında bir amaç taşımıyor. Fransa Cumhurbaşkanı olmuş bir kişinin yapılan müptezelliği komik bulacak kadar sığ ve kaba bir mizah anlayışına sahip olduğuna inanmak istemiyorum.

Yazının tamamı için tıklayın