Milyonlarca borcu olan Şehir Üniversitesi elindeki var olanı da böyle saçmış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni parti hazırlıklarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki "Şehir Üniversitesi" tartışması Haber Global ekranlarında da konuşuldu.

Haber Global ekranlarında Erdoğan Aktaş'ın moderatörlüğünde izleyiciyle buluşan 'Eşit Ağırlık' programına İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Gazeteci Barış Yarkadaş, Gazeteci İsmail Saymaz, Argetus Araştırma Danışmanı Erol Erdoğan konuk oldu.

Birçok konunun konuşulduğu programda 'Şehir Üniversitesi' meselesi de masaya yatırıldı. Yaşananların çok iyi şekilde hazırlanmış bir tazgah olduğunu söyleyen İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrılmadan siyasi çalışmalara başladığını söyledi. Özışık, ortada siyasi bir durumun olmadığını ve ahlaki bir sorun olduğunu düşündüğünü söyledi.

Meğer üniversitenin milyonlarca borcu varken neler yapılmış neler... Elindeki bomba bilgileri izleyicilerle paylaşan Özışık, "Üniversitede 20 liralık drama yastığı teklifi geliyor. Ömer Dinçer bunu çalıştıkları firma 50 liradan satıyor ordan alın diyor.Tüm öğrencilere bir milyon dolara mal olan bilgisayar dağıtılıyor.Araç kiralama yaklaşık 2 milyona yakın masrafı var." dedi.

Özışık sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu çok güzel hazırlanmış bir tezgah.Ahmet Davutoğlu çok önceden siyasi çalışmalarına başlamıştı daha Ak Parti'den ayrılmadan. Bir mağduriyete ihtiyacı vardı. Siyasi bir şey yok. Banka parasını istiyor sen param yok diyorsun. Davutoğlu 7 Haziran seçimine giderken Başbakanlığı garanti miydi?

"ÖĞRENCİLERE 1 MİLYONLUK BİLGİSAYAR DAĞITIYORSUN"

Burada Ülker neden ayrıldı? 'Yeter' dedi. Üniversitede 20 liralık drama yastığı teklifi geliyor. Ömer Dinçer bunu çalıştıkları firma 50 liradan satıyor ordan alın diyor. Tüm öğrencilere bir milyon dolara mal olan bilgisayar dağıtılıyor. Senin borcun var. Sen bana borcunu vadesi gelmiş geçmiş borcunu vermezken üniversitede 1 milyonluk bilgisayar dağıtıyorsun.

"2 MİLYONLUK ARAÇ KİRALAMA MASRAFI VAR"

Araç kiralama yaklaşık 2 milyona yakın masrafı var. Davutoğlu günlerdir "Benim bu işlerle alakam yok, beni mağdur ediyorlar" diyor. Ama üniversitenin içindeki yazışmalara baktığımızda öğrenciler yürüdü o öğrencileri organize eden Ahmet Davutoğlu'nun kızı.Mail ile göndermiş herkese. Davutoğlu şunu söyleyebilirdi "Kızım sen kenarda dur" diyebilirdi. Kızı başı çekiyor.

"DAVUTOĞLU'NU SAVUNAN KALEMLER..."

Bu işin ahlaki sorun olduğunu düşünüyorum. Davutoğlu'nu savunan kalemler ısrarlı şekilde devir yerine tahsis ifadesini kullanıyorlar. Siyasete ilk adımını attığın andan itibaren bu şekilde bir şeye tenezzül edersen siyasetin yarıda kalır.